Κυριακή 13/6/2021

Γκάφα ολκής: Κατάστρεψαν ολοκαίνουργιο μαχητικό αεροσκάφος με αφρό πυρόσβεσης! (video)

Απίστευτη γκάφα των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς έριξαν αφρό πυρόσβεσης σε ολοκαίνουργιο μαχητικό αεροσκάφος που παρέλαβαν, κατά την τελετή υποδοχής του!

Η ολλανδική πολεμική αεροπορία απέκτησε το πρώτο της επιχειρησιακά πανέτοιμο μαχητικό αεροσκάφος Stealth F-35Α και έστησε ολόκληρη τελετή για να το υποδεχτεί όπως του αρμόζει.

Μόνο που η εν λόγω τελετή εξελίχθηκε σε τραγέλαφο, καθώς ο σχηματισμός υδάτινης αψίδας από δύο πυροσβεστικά οχήματα, κάτω από την οποία περνά το αεροσκάφος, ως είθισται, είχε ως κατάληξη να καταστραφεί η μεταλλική επιφάνεια του!

Ο λόγος που συνέβη αυτό, είναι το ότι τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα λίγο νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε ένα F-16 Viper και, ως φαίνεται, οι υπεύθυνοι είχαν ξεχάσει να αντικαταστήσουν με νερό το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την πυρόσβεση.

Ως αποτέλεσμα, το υλικό πυρόσβεσης το οποίο εκτοξεύεται υπό μορφή αφρογόνου υγρού, όταν ήρθε σε επαφή με τη μεταλλική επιφάνεια του υπερσύγχρονου αεροσκάφους προκάλεσε εκτενείς αλλοιώσεις!

Το θέμα είναι πως, στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για «αισθητική» αλλοίωση και μόνο, καθώς τα αεροσκάφη τύπου Stealth διαθέτουν εξαιρετικά ευαίσθητες επικαλύψεις απορρόφησης των ραντάρ, οι οποίες και τους επιτρέπουν να γίνονται «αόρατα», οπότε ενδέχεται η καταστροφή να είναι πολύ πιο σοβαρή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ