ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΥποχώρηση Νετανιάχου για τη δικαστική μεταρρύθμιση μετά τον γενικό ξεσηκωμό στο Ισραήλ

Υποχώρηση Νετανιάχου για τη δικαστική μεταρρύθμιση μετά τον γενικό ξεσηκωμό στο Ισραήλ

Μετά το διάγγελμα, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας ματαίωσε τη γενική απεργία που είχε κηρύξει νωρίτερα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε απόψε μια «παύση» στη διαδικασία υιοθέτησης της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

«Θέλοντας να προλάβω μια ρήξη στο έθνος, αποφάσισα να καθυστερήσω την δεύτερη και την τρίτη ανάγνωση (σ.σ. του νομοσχεδίου στην Κνεσέτ) ώστε να επιτύχουμε ευρεία συναίνεση» ανέφερε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η οριστική έγκριση των νομοσχεδίων θα αναβληθεί για την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο, μετά τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα (5-13 Απριλίου), υποχωρώντας έτσι εν μέρει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει μια εξτρεμιστική μειονότητα, έτοιμη να διχάσει το έθνος μας» υποστήριξε ο Νετανιάχου, υποσχόμενος ότι θα κάνει τα πάντα «για να βρει μια λύση», προτρέποντας τους πάντες να ενεργούν «με υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ




Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, το Histadrout, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο του Ισραήλ, ματαίωσε τη γενική απεργία που είχε κηρύξει νωρίτερα.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, τον οποίο απέλυσε ο Νετανιάχου μια ημέρα αφότου ζήτησε να σταματήσει η νομοθεσία, χαιρέτισε τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ ο Πρόεδρος Ισάακ Χέρτζογκ σχολίασε: «Είναι καιρός να ξεκινήσουμε έναν ειλικρινή, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης