Γαλλία: Ύποπτες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος πέντε τράπεζες στο Παρίσι!

Αντιμέτωπες με πρόστιμα συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ οι ελεγχόμενες τράπεζες

Must Read

Με «βαριά» πρόστιμα συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες πέντε τράπεζες στη Γαλλία, καθώς ελέγχονται στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος που σχετίζονται με πληρωμές μερισμάτων.

Πρόκειται για τις τράπεζες Societe Generale, BNP Paribas, HSBC, Natixis και Exane (θυγατρική της BNP), με την εισαγγελία του Παρισιού να αναφέρει ότι τα πρόστιμα περιλαμβάνουν ποινές και αναδρομικούς τόκους. Οι προκαταρκτικές έρευνες, οι οποίες σχετίζονται με τις επιδρομές, ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιδρομές σχετίζονται με μια στρατηγική μερισμάτων, γνωστή στη χρηματοοικονομική ορολογία ως πρακτική «Cum-Cum», σύμφωνα με την οποία οι ξένοι κάτοχοι μετοχών εισηγμένων γαλλικών εταιρειών τις μεταβιβάζουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε επενδυτές με έδρα το εξωτερικό, με σκοπό να αποφύγουν τον φόρο μερισμάτων.

Οι εκπρόσωποι της BNP, της HSBC και της Natixis αρνήθηκαν, προς το παρόν, να απαντήσουν σε αιτήματα για σχόλια, ενώ εκπρόσωπος της Societe Generale επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα συμμετέχει στην έρευνα.

Στην έρευνα, η οποία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προετοιμαζόταν εδώ και μήνες και γίνεται στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας, συμμετέχουν 16 Γάλλοι δικαστές και περισσότεροι από 150 ανακριτές, καθώς και έξι εισαγγελείς από την Κολωνία, οι οποίοι θεωρούνται ειδήμονες, καθώς η αποφυγή καταβολής φόρων επί των μερισμάτων αποτελεί ένα διαρκές σκάνδαλο στη Γερμανία, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This