Η συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 2.200% την προηγούμενη χρονιά

Must Read

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί για να συζητήσουν τα «αμοιβαία συμφέροντα» των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πατρούσεφ ταξίδεψε στο Νέο Δελχί για τη συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, μέλη του οποίου είναι η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και χώρες της κεντρικής Ασίας.

Από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες με σκοπό την ενίσχυση της επιρροής γεωπολιτικών μπλοκ και φόρουμ από την Ασία ως αντίβαρο στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ να κυριαρχήσουν στην περιοχή.

Παρότι η Ινδία έχει απευθύνει εκκλήσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία, έχει επωφεληθεί από τον αντίκτυπο του πολέμου στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας, αγοράζοντας πετρέλαιο που η Ρωσία υποχρεώθηκε να πουλήσει φθηνότερα λόγω των δυτικών κυρώσεων. Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 2.200% την προηγούμενη χρονιά.

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, ο πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με ινδική εταιρία προκειμένου «να αυξήσει σημαντικά» τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία.

Πατρούσεφ και Μόντι συζήτησαν «θέματα διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίου συμφέροντος», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This