Παρίσι: «Όχι» στα ηλεκτρικά πατίνια είπαν οι κάτοικοι!

Οι εταιρίες ενοικίασης πατινιών ελπίζουν σε συμβιβασμό με τη δήμαρχο

Must Read

Το Παρίσι θα απαγορεύσει τα ηλεκτρικά πατίνια από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας έπειτα από ψηφοφορία των πολιτών για την απομάκρυνσή τους από τους δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, οι εταιρίες διαχείρισης και ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών εξέφρασαν σήμερα την ελπίδα να ανατραπεί αυτό το σχέδιο. Η πρόταση για απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών συγκέντρωσε το 89% των ψήφων, σύμφωνα με τον λογαριασμό της δημοτικής Αρχής στο Twitter, σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε σπάνια «δημόσια διαβούλευση» και προκάλεσε μεγάλες ουρές μπροστά από τις κάλπες που στήθηκαν ανά την πόλη.

Ωστόσο, η προσέλευση στο δημοψήφισμα ήταν μικρή, καθώς κυμάνθηκε στο 7,46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Από την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν πλέον ηλεκτρικά πατίνια προς ενοικίαση στο Παρίσι» είπε αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι εταιρίες ενοικίασης των πατινιών επισήμαναν το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και εξέφρασαν την ελπίδα η δήμαρχος να αναζητήσει συμβιβασμό. «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη δήμαρχο Ινταλγκό ώστε να υιοθετήσουμε λογικούς κανονισμούς, αντί για απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών, και να αποφύγουμε την οπισθοδρόμηση του Παρισιού» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας Lime.

Το 2021, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που σχετίζονται με τη χρήση τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το ένα στο Παρίσι. Τον περασμένο χρόνο η πρωτεύουσα κατέγραψε 459 ατυχήματα και δυστυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια ή με παρόμοια οχήματα, εκ των οποίων τα τρία μοιραία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This