Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου και σύγκρουση με μηχάνημα στην Ολλανδία

Στις φλόγες το ένα βαγόνι - Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή

Must Read

Τραγωδία συγκλόνισε την Ολλανδία, όταν ένας επιβατικός συρμός με τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε και συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να «τραυματιστούν σοβαρά», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

 



Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ολλανδία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβατικό τρένο που μετέφερε τουλάχιστον 50 άτομα εκτροχιάστηκε ύστερα από σύγκρουση με γερανό πάνω ή δίπλα στις ράγες στην Ολλανδία και ακολούθησε πυρκαγιά. Το μπροστινό βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε και έπεσε σε χωράφι, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το δεύτερο βαγόνι ήταν στο πλάι ενώ ξέσπασε φωτιά στο πίσω βαγόνι, ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο. Ομάδες διάσωσης βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος κοντά στο Φόρσοτεν, ένα χωριό μεταξύ της Χάγης και του Άμστερνταμ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

To ατύχημα έλαβε χώρα κατά τις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με έναν γερανό που βρισκόταν πάνω/κοντά στο σιδηρόδρομο λίγο πριν από το σταθμό του Φόρσοτεν. Προφανώς ο γερανός ήταν εκεί λόγω εργασιών. Νωρίτερα οι αρχές είχαν κάνει λόγω για ανάμιξη και εμπορευματικού τρένου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχουν ειδοποιηθεί αρκετά ασθενοφόρα από διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και μέχρι τη Βόρεια Ολλανδία. Εκδόθηκε «κωδικός 50», που σημαίνει ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες. Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν σε tweet ότι τα τρένα μεταξύ της πόλης Λέιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This