Λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία ημέρα 11η, ενώ ο Μακρόν… τρώει κινέζικο!

Σείεται απ’ άκρη σ’ άκρη η χώρα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης – Έκαψαν το αγαπημένο εστιατόριο του Γάλλου Προέδρου

Must Read

Ο ξεσηκωμός στη Γαλλία δεν έχει σταματημό και οι δυναμικές πανεθνικές κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που πέρασε με το «έτσι θέλω» ο Εμανουέλ Μακρόν και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, από τα 62 στα 64, συνεχίζονται για 11η ημέρα.

Η χώρα αναμένει με αγωνία την απόφαση για την ισχύ της νομοθεσίας την επόμενη εβδομάδα. Το Συνταγματικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τις μεταρρυθμίσεις στις 14 Απριλίου και έχει την εξουσία να καταρρίψει μέρος ή το σύνολό της.

Εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους, μεταξύ αυτών και Πυροσβέστες και βροντοφώναξαν συνθήματα κατά του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει στο ναδίρ, την ώρα που η δυναμική των κινητοποιήσεων δε λέει να μειωθεί.

Σχεδόν σε όλη τη χώρα έγιναν διαδηλώσεις και σήμερα, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια από μικρές ομάδες, οι οποίες επιτέθηκαν σε τράπεζες, στην Blackrock, αλλά και στο La Rotonde, ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του Μακρόν.

Γύρω από το μαγαζί βρέθηκε αξιοσημείωτα μεγάλη αστυνομική δύναμη για να το προστατέψει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού τυλίχθηκε τελικά στις φλόγες.

Οι εικόνες αστυνομικής βίας δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά στις γαλλικές πόλεις και έκαναν το γύρο του κόσμου.

Θα έφτασαν και μέχρι την Κίνα μάλλον, όπου στην ασφάλεια των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης, ο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται με την κινεζική ηγεσία.

Τα όσα μεταδίδει από τη Γαλλία η Ελληνίδα ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά είναι συγκλονιστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This