«Λουκέτο» στα τρία τελευταία γερμανικά πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής!

Οριστικό κλείσιμο στις 15 Απριλίου

Must Read

Οι τρεις τελευταίοι λειτουργικοί πυρηνικοί σταθμοί της Γερμανίας πρόκειται να κλείσουν οριστικά, σηματοδοτώντας την οριστική σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα.

Οι τρεις τελευταίοι αντιδραστήρες επρόκειτο να σβήσουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, αλλά αυτή η προθεσμία παρατάθηκε από τον σημερινό καγκελάριο Όλαφ Σολτς μέχρι τον Απρίλιο (15/4) του τρέχοντος έτους, μια απόφαση που προκλήθηκε από την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κίνηση έρχεται ως μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου της Γερμανίας για μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μείωση της εξάρτησής της από την πυρηνική ενέργεια.




Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, που βλέπουν την πυρηνική ενέργεια ως τρόπο επίτευξης στόχων εκπομπών ρύπων, η Γερμανία μειώνει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας εδώ και χρόνια, κλείνοντας δεκαέξι αντιδραστήρες από το 2003.

Οι υπόλοιποι τρεις σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής περιλαμβάνουν έναν στο Neckarwestheim, κοντά στη Στουτγάρδη, το συγκρότημα Isar 2 στη Βαυαρία και το εργοστάσιο Emsland στην Κάτω Σαξονία.

Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί παρείχαν το 6% της ενέργειας της Γερμανίας πέρυσι, σε σύγκριση με το 30,8% από όλους τους πυρηνικούς σταθμούς το 1997.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία παρήγαγε το 46% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2022, από λιγότερο από 25% πριν από μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This