Ολλανδία: Το Μετρό έφτασε στην… παραλία!

«Όλη η ταλαιπωρία για τους επιβάτες έχει τελειώσει τώρα, ας έρθει το καλοκαίρι!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κύριου φορέα δημόσιας συγκοινωνίας στο Ρότερνταμ

Must Read

Τερματικό σταθμό του Μετρό πάνω στην… παραλία έφτιαξαν οι Ολλανδοί και, φυσικά, καμαρώνουν, καθώς πρόκειται για τον πρώτο αντίστοιχο σταθμό στην Ευρώπη που φτάνει ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα.

Πρόκειται για τον σταθμό που βρίσκεται στην παραλία Hoek van Holland στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με τις αρχές να ανακοινώνουν επίσημα πριν από μερικές εβδομάδες ότι ξεκινούν τα δρομολόγια για τον συγκεκριμένο προορισμό. Ο εν λόγω σταθμός είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά για διάφορους λόγους αδυνατούσε μέχρι πρόσφατα να συμπεριληφθεί στις διαδρομές των συρμών, σύμφωνα με το railtech.com.

Συγκεκριμένα, στο παρελθόν το σιδηροδρομικό δίκτυο Hoekse lijn συνέδεε το Ρότερνταμ και την παραλία Hoek van Holland. Όμως, κάποια στιγμή αποφασίστηκε η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Schiedam και της παραθαλάσσιας αυτής πόλης της Νότιας Ολλανδίας να μετατραπεί σε γραμμή Μετρό. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2017 αλλά δεν αποδείχθηκαν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς για χρόνια υπήρχαν καθυστερήσεις, προβλήματα και υπερβάσεις στο κόστος. Μάλιστα, το 2018, η δημοσίευση μιας επικριτικής αναφοράς για τις καθυστερήσεις και το έλλειμμα εκατ. ευρώ οδήγησε στην παραίτηση ενός τοπικού αξιωματούχου.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή το… όνειρο έγινε πραγματικότητα, με τον επικεφαλής της RET (κύριος φορέας δημόσιας συγκοινωνίας στο Ρότερνταμ) και δημοτικό σύμβουλο του Ρότερνταμ, Βίνσεντ Κάρεμανς, να δηλώνει: «Επενδύσαμε σημαντικά σε αυτό, έτσι ώστε τώρα να έχουμε το πρώτο μετρό στην Ευρώπη που φτάνει μέχρι την παραλία!». «Όλη η ταλαιπωρία για τους επιβάτες έχει τελειώσει τώρα, ας έρθει το καλοκαίρι!», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χρειάστηκαν ειδικά μέτρα για την προστασία από την άμμο, τον άνεμο και το θαλασσινό αλάτι. Με μόλις 40 μέτρα απόσταση και ανεμπόδιστη πρόσβαση μέχρι την θάλασσα, ο συγκεκριμένος σταθμός του Μετρό είναι ο πρώτος στην Ευρώπη, όπου «σκάει το κύμα» πάνω του!

Να σημειωθεί εδώ πως ο σταθμός Barceloneta του Μετρό της Βαρκελώνης στην Ισπανία απέχει 600 μέτρα από την παραλία, ενώ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο σταθμός Coney Island Stillwell Ave απέχει 500 μέτρα και ο σταθμός Ocean Pkwy της Νέας Υόρκης 170 μέτρα από την παραλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This