Αξημέρωτα υπέγραψε ο Μακρόν το νόμο για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση! – «Παραδίδει» τη Γαλλία στο χάος

Η γαλλική κυβέρνηση αντιδρά όλο και περισσότερο κατασταλτικά και βίαια, με τη χρήση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών

Must Read

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, με την οποία αυξάνεται κυρίως το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, σύμφωνα με την σημερινή Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Μακρόν υπέγραψε το νομοσχέδιο τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, το οποίο αποκτά πλέον ισχύ νόμου, μετά την επικύρωση χθες, M. Παρασκευή, από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας του κύριου μέτρου της μεταρρύθμισης, δηλαδή αυτού για την αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.




Το αμφιλεγόμενο αυτό νομοσχέδιο του Μακρόν υιοθετήθηκε στις 20 Μαρτίου έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων και άγονων συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση.

Για την υιοθέτησή του χρησιμοποιήθηκε συνταγματικός μηχανισμός που την επέτρεψε χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και τους κοινωνικούς εταίρους και να ξεσπάσουν συνεχόμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου τα συνδικάτα ζήτησαν από τον πρόεδρο Μακρόν να μην το επικυρώσει, ενώ τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον της μεταρρύθμισης.

«Δεν υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος», διαβεβαίωσε η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, κάνοντας λόγο για «το τέλος της θεσμικής και δημοκρατικής πορείας» του κειμένου αυτού, το οποίο υιοθετήθηκε από την Εθνοσυνέλευση μετά την προσφυγή στο άρθρο “49.3” του γαλλικού Συντάγματος, το οποίο επιτρέπει την υιοθέτηση νομοσχεδίων χωρίς ψηφοφορία.

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή κοινωνική αναταραχή το τελευταίο διάστημα, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παραδοθεί στο χάος, με την κυβέρνηση Μακρόν να αντιδρά όλο και περισσότερο κατασταλτικά και βίαια με τη χρήση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.




  • Η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει στη Γαλλία:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This