Ο Βλαδιμήρ Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την πρώτη γραμμή του μετώπου!

Με ελικόπτερο σε Χερσώνα και Λουχάνσκ!

Must Read

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε με ελικόπτερο σε Χερσώνα και Λουχάνσκ, στην πρώτη γραμμή του μετώπου δηλαδή.

Η επιλογή του Ρώσου προέδρου την συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι πληροφορίες θέλουν την τελευταία ουκρανική αντεπίθεση να εκδηλώνεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο, ως καταληκτική ημερομηνία φαίνεται η 21η Μαΐου. Όταν – σύμφωνα με τους Αμερικανούς – θα εξαντληθεί η δυνατότητα των Ουκρανών να διαθέτουν αποτελεσματική αεράμυνα.

Υπάρχει όμως άλλο ένα λεπτό σημείο στην επίσκεψη. Τόσο για την Χερσώνα όσο και για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, υπήρχε έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες για ουκρανική αντεπίθεση, για απώλεια ελέγχου εδαφών και στα δύο αυτά σημεία μεγίστης σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η έλευση του Ρώσου προέδρου ακριβώς στα δύο αυτά ανοιχτά μέτωπα, αποδεικνύει ότι βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων και πως οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε αναφορές από τους επικεφαλής και στα δύο μέτωπα, ενώ τους προσέφερε ορθόδοξες εικόνες για τον εορτασμό του Πάσχα.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας ‘Dniepr’» στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγο μετά την επίσκεψή του ο Πούτιν, μίλησε στο αρχηγείο των στρατευμάτων «Δνείπερος».

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Θα σας ζητούσα να ξεκινήσετε την αναφορά με την κατάσταση στην Χερσώνα και στη συνέχεια για τη Ζαπορίζια», συμπλήρωσε.

Ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από την πόλη της Χερσώνας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, τον Νοέμβριο του 2022 για να αναδιπλωθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί αιφνιδίως την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και την Μαριούπολη, σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας που πολιορκούσαν οι ρωσικές δυνάμεις για μήνες και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2022.

Πληροφορίες από το ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This