Απόφαση – βόμβα κατά της Τουρκίας από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ!

Η αμερικανική δικαιοσύνη «γκρέμισε» την απόπειρα των αμερικανικών κυβερνήσεων να «ξεπλύνουν» τον Ερντογάν

Must Read

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη πριν από λίγο ότι η τουρκική Halkbank δεν είναι «απρόσβλητη» από τη δίωξη για παραβιάσεις των κυρώσεων στο Ιράν

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε οριστικά ότι η Halkbank, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση της Τουρκίας, δεν έχει οποιαδήποτε ασυλία από τη δίωξη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για φερόμενη παραβίαση των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της Halkbank ότι είχε ασυλία σε δίωξη στα δικαστήρια των ΗΠΑ λόγω του Νόμου περί Ασυλιών Αλλοδαπών Κυρίαρχων Κρατών και Οντοτήτων του 1976 και ότι το ομοσπονδιακό ποινικό δίκαιο δεν επιτρέπει διώξεις για όργανα ξένων κρατών, όπως η τράπεζα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε στο 2ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το αίτημα της Halkbank να απορρίψει τις διώξεις.

Ο δικαστής Brett Kavanaugh έγραψε την άποψη της πλειοψηφίας στην απόφαση, στην οποία συμμετείχαν ομόφωνα έξι άλλοι δικαστές.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας έγινε το λαθρεμπόριο της οικογένειας Ερντογάν, το οποίο περιλαμβάνει φυσικά και έσοδα από λαθραίο πετρέλαιο και ηρωίνη.

Πριν από λίγο καιρό, το εφετείο τον είπα σε μία αμφιλεγόμενη απόφαση, αποφάσισε να απορρίψει τις διώξεις κατά της κρατικής τουρκικής τράπεζας, επικαλούμενη την ασυλία αλλοδαπών οντοτήτων. Τώρα θα πρέπει να ασκήσει κανονικά την διώξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This