Έτοιμος να απαγορεύσει τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία ο Ζελένσκι

Έχει στο συρτάρι του τα νομοσχέδια

Must Read

Στο στόχαστρο του Ζελένσκι έχει βρεθεί η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα ιστορικά της μοναστήρια στην Ουκρανία, με τον πρόεδρό της να την κατηγορεί ανοιχτά για συνεργασία με την Μόσχα και κατασκοπία.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico, οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εκκλησίας, ενώ έχουν ήδη προετοιμαστεί νομοσχέδια από κόμματα της αντιπολίτευσης!

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ανακοινώσει σύντομα ποιο θα είναι το μέλλον της εκκλησίας. Αυτό σημαίνει πως είτε θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση είτε θα δημιουργήσει νέα εκκλησία, χωρίς δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Κύριλλο, κορυφαίο υποστηρικτή της εισβολής.

Το Politico συνεχίζει αναφέροντας πως από την αρχή του πολέμου, περισσότερες από 200 ενορίες έχουν αυτομολήσει. Πολλές άλλες σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο, αλλά αντιμετωπίζουν εμπόδια από τις αρχές της UOC, που προσπαθούν να τους εμποδίσουν, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Zadubrivka στη νοτιοδυτική Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This