Μπαράζ απαγορεύσεων από την Πολωνία: Στοπ και στις ουκρανικές εισαγωγές ηλιελαίου

Για να προστατεύσουν τους αγρότες τους και τις εγχώριες αγορές τους

Must Read

Το ηλιέλαιο είναι η τελευταία ουκρανική εισαγωγή που απαγορεύτηκε από την Πολωνία, ανέφερε σήμερα το RMF 24.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμφωνήσει με την απαγόρευση, αλλά η διαμετακόμιση του προϊόντος μέσω της πολωνικής επικράτειας θα εξακολουθεί να επιτρέπεται, σύμφωνα με το RMF 24.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τις ενέργειές μας αυτή τη στιγμή εάν δεν λάβουμε τα κατάλληλα εργαλεία που εγγυώνται ότι οι Πολωνοί αγρότες είναι ασφαλείς όταν πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο και την εισροή αγαθών από την Ουκρανία στην Πολωνία», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Τέλους.

https://twitter.com/TelusBiuro/status/1650944987666739201

Η Πολωνία διαπραγματεύεται επίσης απαγορεύσεις σε άλλα προϊόντα, όπως αλεύρι, μέλι, ζάχαρη, κατεψυγμένα φρούτα, αυγά, κρέας («ιδιαίτερα» πουλερικά), γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς μήλου και συμπύκνωμα μήλου, σύμφωνα με τον Τέλους.

Οι Financial Times ανέφεραν στις 20 Απριλίου ότι η ΕΕ ετοίμαζε «περιορισμούς έκτακτης ανάγκης» για πέντε κράτη μέλη σε ορισμένες ουκρανικές εισαγωγές.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ που επικαλούνταν οι FT, τα μέτρα που εξετάζονται θα ανέστειλαν προσωρινά τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών, ελαιούχων σπόρων και άλλων γεωργικών προϊόντων έως τον Ιούνιο στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τα μέτρα θα εξακολουθήσουν να επιτρέπουν την επανεξαγωγή σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ή σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αυτό θα «εξουδετερώσει αμέσως» τη δύσκολη κατάσταση για τους παραγωγούς σιταριού, καλαμποκιού, ελαιούχων σπόρων και ηλιόσπορων, σύμφωνα με επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τους ηγέτες των πέντε χωρών.

Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία έχουν λάβει όλα μέτρα για να αναστείλουν την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών και άλλων προϊόντων για να προστατεύσουν τις εγχώριες αγορές τους.

Η Ουγγαρία διεύρυνε την απαγόρευσή της στις 20 Απριλίου για να συμπεριλάβει τις ουκρανικές εισαγωγές μελιού και ορισμένων προϊόντων κρέατος εκτός από σιτηρά, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This