ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΔιευθυντής Βρετανικού Μουσείου: «Θέλουμε μια καινοτόμο συνεργασία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Διευθυντής Βρετανικού Μουσείου: «Θέλουμε μια καινοτόμο συνεργασία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Ο Νίκολας Κάλιναν ωστόσο απέφυγε να δεσμευτεί για την επιστροφή τους στη χώρα μας

Την πρόθεσή του για μια νέα μορφή συνεργασίας με την Ελλάδα αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα εξέφρασε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Νίκολας Κάλιναν, ωστόσο απέφυγε να δεσμευτεί για την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

Σε συνέντευξή του στους Times, ο Κάλιναν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του το καλοκαίρι του 2024, έκανε λόγο για σχέδια που «παίρνουν μορφή» και για μια πιο δημιουργική προσέγγιση στη διαχείριση των διεκδικήσεων από άλλες χώρες.

«Τα σχέδια αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Θα θέλαμε μια καινοτόμο συνεργασία με την Ελλάδα, όπου εμείς θα δανείζουμε αντικείμενα και εκείνοι θα δανείζουν άλλα – κι έτσι θα μοιραζόμαστε γνώση και ευκαιρίες, αντί να συζητάμε για την κυριότητα», ανέφερε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ωστόσο ερωτηθείς εάν προτίθεται να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Αθήνα, ο ίδιος απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας: «Περισσότερο θα επρόκειτο για μια συνεργασία που θα μπορούσε να βασιστεί στην εμπιστοσύνη και να αποκτήσει βάθος. Είναι εμβληματικά αντικείμενα για το μουσείο. Στην επιγραφή αναφέρουμε καθαρά ότι αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Δεν το αποσιωπούμε, αλλά πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και όχι εμπρηστικοί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης