Η αρχή ενός τουρκικού πυρηνικού εφιάλτη

Η ελληνική πολιτική ηγεσία ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε να πράξει οτιδήποτε, για να βάλει μια τελεία στα σχέδια της γείτονος

Must Read

Τα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας αποτελούν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας μιας σειράς ελληνικών κυβερνήσεων που δεν προσπάθησαν καν να σταματήσουν αυτήν τη στρατιωτική αλλά και περιβαλλοντική απειλή.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε να πράξει οτιδήποτε για να βάλει μια τελεία στα σχέδια της γείτονος σ’ αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα. Το εν λόγω εργοστάσιο θα λειτουργήσει εντός του 2024 και είναι βέβαιο ότι εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία και για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Επίσης, αυτό το πυρηνικό εργοστάσιο στήνεται σε μια περιοχή σεισμογενή – και άπαντες γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση μεγάλου σεισμικού γεγονότος.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η «δημοκρατία» στις 8 Φεβρουαρίου 2023 συνέδεε τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που είχε πλήξει την Τουρκία με τα σχέδια για τη λειτουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, με τα ακόλουθα: «Πριν από λίγες ημέρες άπαντες διαπιστώσαμε πόσο… ακίνδυνη θα είναι η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο (μια και αποδείχτηκε ξανά με τραγικό τρόπο η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι εργολάβοι τα κτίσματα που κατασκευάζουν). Οταν συμβεί, η Μεσόγειος θα νεκρωθεί και η Ελλάδα μας καθώς και ο κυπριακός Ελληνισμός θα υποστούν μια πρωτοφανή καταστροφή. Είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον πολιτικό κόσμο και σύσσωμο τον Ελληνισμό να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τον πυρηνικό εφιάλτη που ετοιμάζει η Τουρκία για να καλύψει περίπου το 10% των αναγκών της σε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για να δρομολογήσει ταχύτερα την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν θα είναι ο τελευταίος σ’ εκείνη την… ασφαλή περιοχή».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ορισμένοι Ελληνες «ειδικοί» αποπειρώνται να δικαιολογήσουν τους Τούρκους και να… καθησυχάσουν την κοινή γνώμη στην πατρίδα μας σχετικά με την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, που γίνεται σύμφωνα με «όλους τους κανόνες ασφαλείας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This