Αιματοχυσία στο Βελιγράδι: Γιος διάσημου ακτινολόγου της Σερβίας ο 14χρονος που μακέλεψε το δημοτικό σχολείο

Σερβικό ΥΠΕΣ: Εννέα νεκροί (8 παιδιά κι ένας φύλακας) - 6 παιδιά και ένας δάσκαλος νοσηλεύονται - Σερβικά ΜΜΕ: Υπό την επήρεια ουσιών ο δράστης - Εκδικήθηκε για... χαμηλό βαθμό

Must Read

Σύμφωνα με το σερβικό PTS  (η δημόσια ραδιοτηλεόραση) «όπως επιβεβαιώθηκε στο RTS από το MUP (σ.σ. σερβικό υπουργείο εσωτερικών), οκτώ μαθητές και ένας φύλακας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο Δημοτικό Σχολείο “Vladislav Ribnikar” στο Βελιγράδι. Έξι μαθητές και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν σοβαρά».

Η επίσημη ανακοίνωση του σερβικού ΥΠΕΣ:

«Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση για τη σφαγή στο σχολείο στο Vračar

Στον πυροβολισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο “Vladislav Ribnikar” στο Vračar, οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν, ενώ έξι παιδιά και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών και στην Tiršova. Στην αυλή του σχολείου βρέθηκε και συνελήφθη μαθητής του σχολείου αυτού, ο Κ. Κ. (2009), ο οποίος είναι ύποπτος για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στο έδαφος και εργάζονται εντατικά για να ρίξουν φως σε όλα τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία».

https://twitter.com/France24_fr/status/1653704850813722624

Ο ανήλικος μακελάρης και το κίνητρο

Το μακελειό συνέβη όταν ένας 14χρονος άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε η σερβική αστυνομία. Σύμφωνα με τις σερβικές αναφορές, δράστης ονομάζεται Kost Kecmanović και συνελήφθη.

https://twitter.com/ReadovkaWorld/status/1653688896809574400

Μάλιστα, όπως γράφει το novosti.rs ο 14χρονος είναι γιος του διάσημου Σέρβου ακτινολόγου Βλαντιμίρ Κετσμάνοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης για την επίθεση χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του. Εισήλθε στο κτίριο στις 8:40 η ώρα το πρωί και, αφού πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο, άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες των σερβικών ΜΜΕ, ο ανήλικος μακελάρης φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο λόγος που όπλισε το χέρι του, ήταν σύμφωνα με το Readovka World, ότι την προηγούμενη μέρα, πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία στο μάθημα της ιστορίας και προσέβαλε τον δάσκαλο! Οπότε σήμερα, πήρε ένα όπλο και εμφανίστηκε στο σχολείο…

https://twitter.com/ReadovkaWorld/status/1653703431092142080

  • Τα πλάνα από τη σύλληψή του και την απομάκρυνσή του από το σχολείο:

https://twitter.com/No_To_Tyranny/status/1653690901858795520

Ήρωας ο φύλακας

Ο Milan Nedeljković, πρόεδρος του δήμου Vračar, είπε στο RTS ότι ο φύλακας του σχολείου υπέκυψε στα τραύματά του έχοντας πέσει μπροστά σε ένα παιδί για να το σώσει:

«Ήθελε να αποτρέψει μια τραγωδία, που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχε σταθεί μπροστά στο αγόρι που πυροβόλησε. Τα παιδιά είναι υπό πίεση. Το σχολείο είναι κλειστό. Κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του σχολεία του Βελιγραδίου», είπε χαρακτηριστικά.

Πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου Βράτσαρ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν»

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This