Βολεύεται στις ΗΠΑ ο Γκουαϊδό: «Τρέμει» να γυρίσει πίσω…

Φοβάται μην έχει την τύχη του Ναβάλνι...

Must Read

Ο Χουάν Γκουαϊδό, γραφική πλέον, μορφή της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, δήλωσε χθες στην Ουάσιγκτον πως φοβάται ότι αν επιστρέψει στην πατρίδα του, «μπορεί να γνωρίσει την τύχη του Ναβάλνι», αναφερόμενος στον Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσο αντιπολιτευόμενο φυλακισμένο στη Ρωσία.

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος έφθασε στις ΗΠΑ προ ημερών αεροπορικώς και αφού εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την Κολομβία, δηλώνοντας πως οι κολομβιανές αρχές τον απέλασαν, συμμετείχε χθες σε φόρουμ στο κέντρο μελετών Wilson Center στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Αν με ρωτάτε σήμερα αν μπορώ να επιστρέψω αύριο στη Βενεζουέλα, όπως έκανα το 2019 και το 2020, ή όπως επέστρεψε ο Ναβάλνι (στη Ρωσία), είμαι σίγουρος πως μπορεί να γνωρίσω την ίδια τύχη με εκείνον», είπε ο Γκουαϊδό.

Διαδηλωτές που προφανώς υποστηρίζουν την κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο διέκοψαν τη συζήτηση, φωνάζοντας «ο Γκουαϊδό είναι ψεύτης», προτού συνοδευτούν εκτός αίθουσας.

Ο Γκουαϊδό δεν είναι ακριβώς persona non grata, όμως είναι εμφανές πως η Ουάσιγκτον διατηρεί πλέον τις αποστάσεις της από αυτόν που ως πρότινος ήταν προστατευόμενος των ΗΠΑ και ως τέτοιος, αναγνωρίστηκε… εσπευσμένα και πομπωδώς από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε τα ηνία.

«Δεν είμαι ενήμερος για κανένα σχέδιο συνάντησης με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης», είπε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών αν προγραμματίζεται κάτι εντός της εβδομάδας.

Ο Γκουαϊδό είχε πει πως σκόπευε να δει Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Χθες στο Wilson Center διευκρίνισε πως η σύζυγός του Φαμπιάνα Ροσάλες και οι δυο κόρες τους μπόρεσαν να πάνε στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν εάν σκοπεύει ο ίδιος να ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ. Επισήμως απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα του από το 2019, καθώς αντιμετωπίζει διάφορες διώξεις από τη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης δίωξης για «προδοσία».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους de facto μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής από το 2019, όμως, στα τέλη του 2022, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, διαιρεμένη, έβαλε τέλος στην «προσωρινή κυβέρνηση» του Χουάν Γκουαϊδό.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This