Σερβία: Στα χέρια της αστυνομίας ο μακελάρης – Απήγαγε ταξιτζή για να αποδράσει

Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός και η αδελφή του, ενώ το νεαρότερο θύμα ήταν γεννημένο το 2008

Must Read

Ο νεαρός Uros Blazic ο οποίος διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι (Καλάσνικοφ) στις περιοχές Μλάντενοβατς και Ντουμπόνα της Σερβίας χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν 14, εκ των οποίων αρκετοί πολύ σοβαρά, συνελήφθη από την αστυνομία, όχι μακριά από το Κραγκούγιεβατς, στον οικισμό Grošnica, όπου κρυβόταν με συγγενικό του πρόσωπο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του συλληφθέντος. Είναι ντυμένος με μπλε μπλουζάκι και τα χέρια του είναι δεμένα πίσω από την πλάτη του.

φωτογραφία: MUP Srbije

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει τη σύλληψή του:

«Μέλη του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από εκτεταμένη έρευνα, συνέλαβαν τον U.B. (2002) στην περιοχή του Kragujevac. Είναι ύποπτος ότι σκότωσε οκτώ άτομα και τραυμάτισε 14 με πυροβόλο όπλο χθες το βράδυ. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Η αστυνομία συνεχίζει το έργο της για τη διαλεύκανση όλων των γεγονότων και των συνθηκών αυτού του συμβάντος».

Οι Αρχές κυνηγούσαν τον νεαρό μακελάρη σε μια χώρα που βρισκόταν ήδη σε κατάσταση σοκ, έπειτα από το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου την Τετάρτη, με συνολικά εννιά νεκρούς.

Θυμίζουμε ότι χθες βράδυ, ο 21χρονος, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ μέσα από όχημα εν κινήσει, προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας νεαρός αστυνομικός και η μικρή αδελφή του, ενώ σύμφωνα με το RTS το νεαρότερο θύμα του ήταν γεννημένο το 2008.

Σύμφωνα με σερβικές αναφορές, ήταν γνωστός στην αστυνομία για κλοπές και περιστατικά με όπλα.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο άνδρας που ήταν μαζί με τον δράστη, είναι ένας οδηγός ταξί που απήχθη χθες το βράδυ από τον 21χρονο και αναγκάστηκε να τον βοηθήσει στην προσωρινή απόδρασή του, με τον μακελάρη να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει αν δεν το έκανε.

Η κατάσταση των τραυματιών ασθενών στο Σμεντέρεβο και στο Βελιγράδι – Έκκληση για αίμα

Τρεις άνθρωποι που τραυματίστηκαν στον πυροβολισμό κοντά στο Μλάντενοβατς χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο στο Σμεντέρεβο και είναι σε σταθερή κατάσταση, αναφέρει ο δημοσιογράφος του RTS.

Δύο νεότεροι τραυματίες, που νοσηλεύονται στο Κλινικό Νοσοκομείο «Dr. Dragiša Mišović», χειρουργήθηκαν τη νύχτα και είναι σε σταθερή κατάσταση. Ένας ασθενής θα μεταφερθεί στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών λόγω ορθοπεδικών κακώσεων.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Σερβίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της περιοχής ότι χρειάζονται αιμοδότες για τους τραυματίες από τους πυροβολισμούς.

«Απαιτείται αίμα όλων των ομάδων», δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

https://youtu.be/WWdlwaf-L4s

Στα Βαλκάνια κυκλοφορεί τεράστιος αριθμός όπλων –συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων–, μετά τις συρράξεις και την πολυαίμακτη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας τα χρόνια του 1990. Κάπου 765.000 όπλα, ανάμεσά τους 232.000 πιστόλια, είναι νόμιμα καταγεγραμμένα στη Σερβία, χώρα περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα σκοπευτήρια είναι δημοφιλή.

Τον Απρίλιο του 2013, χωρικός δολοφόνησε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειάς του και περίοικους, όχι μακριά από τη Μλαντένοβατς, στην ίδια περιοχή που έγινε το χθεσινό μακελειό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This