Τραγωδία στο Περού: Δεκάδες εργάτες νεκροί από πυρκαγιά σε ορυχείο χρυσού

Πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορυχείο χρυσού στο Περού.

Σύμφωνα με τη La República, 27 εργάτες έχασαν τη ζωή τους, με τις αρχές της περιοχής της νότιας Αρεκίπα όπου βρίσκεται το ορυχείο να ανακοινώνουν ότι πράγματι έως 27 εργάτες μπορεί να σκοτώθηκαν.

Πάντως σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών δεν έχει επιβεβαιωθεί «διότι δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος τηλεφωνικά από το ορυχείο». Παράλληλα, ανέφεραν ότι η φονική πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Σε εικόνες που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο. Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου είναι μια μικρή εταιρία, η Yanaquihua, εκπρόσωποί της οποίας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το Περού είναι ο βασικός παραγωγός χρυσού στη Νότια Αμερική και οι εξορύξεις αποτελούν σημαντική βιομηχανία για τη χώρα. Ωστόσο, κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες θανάσιμα δυστυχήματα, κυρίως σε μικρά ορυχεία.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This