Σερβία: Το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου οδήγησε στην έξοδο τον υπουργό Παιδείας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, ζητούσαν επίμονα την παραίτησή του, μετά την ανείπωτη τραγωδία

Must Read

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Παιδείας της Σερβίας, Μπράνκο Ρούζιτς, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία, όπως χαρακτήρισε το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου, κατά το οποίο ένας 13χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ συμμαθητές του και έναν φύλακα.

«Υποβάλλω την αμετάκλητη παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας», έγραψε ο Ρούζιτς στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς, την οποία και κοινοποίησε στο Twitter. Ο πρώην –πλέον– υπουργός Παιδείας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και άφησε το πόστο του, ικανοποιώντας έτσι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που ζητούσαν επίμονα την παραίτησή του, μετά την τραγωδία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ρούζιτς, σημαίνον στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας (SDP), εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, κατηγόρησε το διαδίκτυο, τα βιντεοπαιχνίδια και τις «δυτικές αξίες» για το άνευ προηγουμένου μακελειό στη χώρα του.

Θυμίζουμε πως, πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από το «σχολικό» αυτό μακελειό, η Σερβία συγκλονίστηκε από ένα νέο αιματοκύλισμα, όταν ένας 21χρονος σκότωσε με αυτόματο όπλο οκτώ ανθρώπους σε χωριό κοντά στο Βελιγράδι. Ορμώμενος από τα δύο απανωτά αυτά πολύνεκρα περιστατικά αλόγιστης βίας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποσχέθηκε να ξεκινήσει ένα σχέδιο αφοπλισμού μεγάλης κλίμακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σερβία το 39% των κατοίκων διαθέτει κάποιο πυροβόλο όπλο – το υψηλότερο ποσοστό κατοχής όπλων από πολίτες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα Small Arms Survey (SAS).

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This