Τουρκία: Λογοκρισία Μασκ σε αναρτήσεις στο Twitter, ενώ διεξάγονται στη χώρα οι κρισιμότερες εκλογές εδώ και δεκαετίες!

Θύελλα αντιδράσεων από χρήστες της πλατφόρμας - Προσπάθεια να προστατευτεί ο Ερντογάν καταγγέλλουν οι επικριτές

Must Read

Ομοβροντία από πυρά δέχτηκε σήμερα ο Έλον Μασκ, λόγω της απόφασής του να λογοκρίνει αναρτήσεις στο Twitter, οι οποίες προέχονται από την Τουρκία και αφορούν στις σημερινές ιδιαίτερα κρίσιμες  -για τη χώρα και όχι μόνο- προεδρικές εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο επίσημος λογαριασμός Global Government Affairs του Twitter ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι θα λογοκρίνει το περιεχόμενο κάποιων αναρτήσεων, σχετιζόμενων με τις τουρκικές εκλογές. «Σε απάντηση στη νομική διαδικασία και για να διασφαλίσουμε ότι το Twitter παραμένει διαθέσιμο στον λαό της Τουρκίας, έχουμε λάβει μέτρα για να περιορίσουμε την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο στην Τουρκία σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οπως αναμενόταν, η συγκεκριμένη ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από εκατοντάδες χρήστες, με την… μπάλα να παίρνει και τον ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος, όταν αποφάσισε να επενδύσει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, είχε δηλώσει υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου. «Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Η σκληρή απάντηση του Μασκ στις επικρίσεις

Ένας εκ των επικριτών του Μασκ για την συγκεκριμένη απόφαση της πλατφόρμας, ήταν και ο αρθρογράφος του «Bloomberg» Matthew Yglesias, ο οποίος, μέσω ανάρτησής του, είπε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας συμφώνησε να λογοκρίνει το Twitter στην Τουρκία.

Αναμενόμενα, ο Ελον Μασκ τού απάντησε με «σκληρό» τρόπο, τονίζοντας ότι η… μερική λογοκρισία ήταν η καλύτερη επιλογή από το περιοριστεί τελείως η πρόσβαση στην πλατφόρμα σε όλους στην Τουρκία. «Η επιλογή ήταν ή να περιοριστεί πλήρως το Twitter ή να περιοριστεί η πρόσβαση σε ορισμένα tweets. Ποιο από τα δύο προτιμάς;», σχολίασε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, επιτιθέμενος στον αρθρογράφο του «Bloomberg».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως η λογοκρισία στο Twitter «δίνει και παίρνει» επί των ημερών του Έλον Μασκ και μάλιστα φαίνεται να έχουν απαγορευτεί τουλάχιστον 30% περισσότερες αναρτήσεις από εκείνες που είχαν «κοπεί» από την προηγούμενη διοίκηση. Όσον αφορά δε στην απόφασή του να γίνει λογοκρισία σε αναρτήσεις από Τουρκία, πολλοί λένε ότι οφείλεται στις «στενές» σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η εταιρεία του SpaceX είχε συνεργαστεί με την Τουρκία στην κατασκευή δορυφόρων, αλλά και στην παραγωγή μπαταριών λιθίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δέχεται συνέχεια πυρά από επικριτές του στο Twitter και δεν είναι λίγοι εκεί που πιστεύουν ότι ο Μασκ θέλησε να τον… προστατεύσει, ενόψει των εκλογών. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, και το γεγονός ότι πριν από τις εκλογές του 2014 ο Ερντογάν είχε απαγορεύσει ο ίδιος το Twitter στη χώρα του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This