Τουρκία: Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ογάν, μετά τον «μαύρο καπνό» της συνάντησής του με τον Κιλιτσντάρογλου

Must Read

Πριν από λίγη ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον εθνικιστή προεδρικό υποψήφιο Σινάν Ογάνενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία, την τελευταία Κυριακή του τρέχοντος.

Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν για μία περίπου ώρα, ενώ, μετά τη συνάντησή τους δεν ακολούθησαν δηλώσεις.

Η κρίσιμη αυτή συνάντηση ήρθε λίγο μετά τον «μαύρο καπνό» εκείνης συνάντησης ανάμεσα στον Ογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στα γραφεία του κόμματος «Νίκη», όπου οι δύο Τούρκοι πολιτικοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι η συζήτηση ανάμεσά τους εξελίχθηκε σε ήρεμο και φιλικό κλίμα. Ο επικεφαλής της εξακομματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να τον πείσει να συνεργαστούν, προκειμένου να δημιουργήσουν «κοινό μέτωπο» απέναντι στον Ερντογάν, στον β’ γύρο.

https://twitter.com/umaydoktrin/status/1659567878159454210

«Είχαμε μια φιλική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε τα προβλήματα της Τουρκίας και τα ζητήματα του κόσμου· Κάναμε αξιολογήσεις. Παράλληλα, μετέφερα στον κ. Πρόεδρο τις απόψεις των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας, το έργο που έχουμε επιτελέσει, τις σκέψεις μας για το κοινό κείμενο συναίνεσης και τις σκέψεις μας για τη συνταγματική τροποποίηση. Ο κ. Πρόεδρος έθεσε επίσης ορισμένες ερωτήσεις και τον ενημέρωσα όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα. Η Τουρκία χρειάζεται δημοκρατία. Χρειάζεται αλληλεγγύη. Πρέπει να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πρόεδρος θα συναντηθεί με το επιτελείο του. Έχουμε μεταφέρει τις σκέψεις μας στον κ. Πρόεδρο με κάθε λεπτομέρεια. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε», δήλωσε μετά τη συνάντησή τους ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ογάν, Ουμίτ Οζντάγ, ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την αντιπροσωπεία για την επίσκεψή τους. Είχαμε κάποιες ερωτήσεις, τις θέσαμε, λάβαμε λεπτομερείς απαντήσεις και θα κάνουμε αξιολογήσεις με τα εξουσιοδοτημένα συμβούλιά μας στο πλαίσιο των λύσεων που λάβαμε. Επιπλέον, φυσικά, κάναμε αξιολογήσεις με τους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τη Συμμαχία Ata και με τον κ. Σινάν Ογάν πριν από αυτή τη συνάντηση. Στη συνέχεια, θα προβούμε ξανά σε αξιολογήσεις και θα μοιραστούμε τις απόψεις μας με το τουρκικό κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την επίσκεψή του».

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε προσπαθήσει να προσεταιριστεί τον Ογάν και προεκλογικά, υποσχόμενός του ότι θα εκδιώξει τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, εντός διετίας. «Τι κάνουν 3,6 εκατομμύρια Σύροι στη χώρα μας;», είχε διερωτηθεί χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στην περίπτωση που, τελικά, υπάρξει συμφωνία Ερντογάν – Ογάν, αυτό, ίσως, αποτελέσει το «τελικό χτύπημα» για τον Κιλιτσντάρογλου, καθώς θα «ψαλιδίσει» και τις τελευταίες του ελπίδες για επικράτηση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This