Βρετανία: Συναγερμός για τα θανατηφόρα κρούσματα εντεροϊού σε βρέφη

Must Read

Σε νέο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία, μετά τα 10 κρούσματα εντεροϊού που εντοπίστηκαν σε βρέφη, ο οποίος και τούς προκάλεσε μυοκαρδίτιδα, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να χάσει τη ζωή του και άλλα επτά να χαροπαλεύουν στην Εντατική.

Αν και οι εντεροϊοί είθισται να προκαλούν ήπια συμπτώματα, η ασυνήθιστη αυτή έξαρση σε μυοκαρδίτιδες σε βρέφη λόγω του συγκεκριμένου ιού, συγκεκριμένα στη Νότια Ουαλία, σήμανε «καμπανάκι» και για τον Παγκόσμιο Οργανισμό ΥγείαςΟπως αναφέρει το iatropedia.gr, τα προηγούμενα έξι χρόνια στη ίδια περιοχή είχαν καταγραφεί μόλις δύο τέτοια περιστατικά, ενώ κατά τους τελευταίους δέκα μήνες καταγράφηκαν δέκα κρούσματα, όλα τους σε βρέφη κάτω των 28 ημερών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ΠΟΥ, οι εντεροϊοί, παρότι δεν θεωρούνται επικίνδυνοι ιοί, μπορούν -περιστασιακά- να προκαλέσουν εξάρσεις, κατά τις οποίες ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός ασθενών αναπτύσσει σοβαρή νόσο, ενώ κάποιες φορές μπορεί να έχει και θανατηφόρα έκβαση. Ο διεθνής Οργανισμός υποστηρίζει πως ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία για τον γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, με τις λοιμώξεις από εντεροϊούς να είναι συχνά ασυμπτωματικές, ενώ, όταν εμφανίζονται συμπτώματα, αυτά είναι, κατά κανόνα, πυρετός, καταρροή και αδυναμία του σώματος.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This