Προβληματισμένες οι ΗΠΑ στο ποιος ευθύνεται για την έκρηξη σε φράγμα της Ουκρανίας

«Προσπαθούμε ακόμη να καταλάβουμε τι συνέβη», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι

Must Read

Το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα, το οποίο βρίσκεται στις ζώνες της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία που ελέγχονται από τη Ρωσία, καταστράφηκε εν μέρει από «πολλαπλά πλήγματα» της Ουκρανίας, υποστήριξαν οι τοπικές αρχές, άποψη που υποστηρίζεται και από τη Μόσχα.

Ο δε ουκρανικός στρατός κατηγόρησε με ανακοίνωσή του τη Ρωσία ότι οργάνωσε μια έκρηξη στο φράγμα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσε επειγόντως το ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης Αντρίι Γερμάκ καταγγέλλοντας ένα «έγκλημα πολέμου».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ΗΠΑ εμφανίζονται προβληματισμένες. Μάλιστα όπως δήλωσε πριν λίγα λεπτά απεσταλμένος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, οι ΗΠΑ δεν είναι «σίγουρες» ποιος φταίει για την έκρηξη του φράγματος της Ουκρανίας και ελπίζουν να έχουν περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες.

Η μερική καταστροφή ενός φράγματος στην Ουκρανία «προκάλεσε σίγουρα τον θάνατο πολλών ανθρώπων», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου που δήλωσε ότι δεν έχει «οριστικό πόρισμα για το τί συνέβη».

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, προειδοποίησε επίσης για τον καταστροφικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας.

«Προσπαθούμε ακόμη να καταλάβουμε τι συνέβη, αλλά οι Ρώσοι είχαν πάρει παράνομα τον έλεγχο αυτού του φράγματος και αυτού του ταμιευτήρα πριν από μήνες και το είχαν υπό την κατοχή τους όταν σημειώθηκε η έκρηξη», δήλωσε.

«Είναι σαφέστατο ότι η σκόπιμη καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών δεν επιτρέπεται βάσει του Δικαίου του πολέμου», πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This