Ισχυρός σεισμός στην Βουλγαρία – «Ταρακουνήθηκε» και η Βόρεια Ελλάδα

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

Must Read

Αναταραχή επικράτησε περίπου στις 15.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην Βουλγαρία , αλλά και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας καθώς σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πλόβντιβ. Περισσότερο ένιωσαν την σεισμική δόνηση οι κάτοικοι στην Φιλιππούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές όπως σε Στάρα Ζαγόρα, Ρούσε αλλά και στην Ρουμανία!

Ήταν επιφανειακός και σημειώθηκε σε μια περιοχή που έχει δώσει παλαιότερα μεγάλη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).  ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της εγγύτητας.

Συγκεκριμένα έγινε αισθητός στην Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες, την Καβάλα και γενικά σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr,  κάτοικοι της πόλης που έχουν ενεργοποιήσει στο κινητό τηλέφωνό τους το σύστημα ειδοποίησης για την εκδήλωση σεισμών, έλαβαν σχετικές ειδοποιήσεις οι οποίες τους προειδοποιούσαν αμέσως μόλις σημειώθηκε ο σεισμός.

Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκαν μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This