Δευτέρα 14/6/2021

Κρεσέντο προεκλογικών υποσχέσεων στη Βρετανία! Ποιους βάζουν στο στόχαστρο οι Συντηρητικοί

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βρετανία εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Συντηρητικοί αλλά και Εργατικοί υπόσχονται σχεδόν τα πάντα στη μεσαία τάξη.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία υπόσχεται να δαπανήσει 400 δισ. λίρες σε 10 χρόνια για να πετύχει «μια μη αναστρέψιμη μετατόπιση στην ισορροπία δυνάμεων και πλούτου» στους ανθρώπους της εργατικής τάξης, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Το σχέδιο αυτό παρουσιάζεται από τον Τζον ΜακΝτόνελ, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει υπουργός Οικονομικών, και περιλαμβάνει νέες δαπάνες ύψους 150 δισ. λιρών, που ο ίδιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται να επενδυθούν σε σχολεία, κατοικίες και νοσοκομεία.

Το σχέδιο καταδικάστηκε ως «οικονομία της φαντασίας» από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ, καθώς η μάχη για το μέλλον της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου κυριαρχεί στη δεύτερη ημέρα της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας για τις απρόβλεπτες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια των βουλευτών να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Εργατικούς να γυρίσουν πίσω το ρολόι, να αφήσουμε τις δαπάνες να βγουν εκτός ελέγχου και να κάνουμε τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες να πληρώσουν το τίμημα.

Δείτε τα διδάγματα της Ιστορίας – θα καταστρέψουν τα οικονομικά μας, θα αυξήσουν τους φόρους σας και θα φορτώσουν την επόμενη γενιά χρέη» θα πει ο Τζάβιντ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τζαβιντ

Τόσο ο Τζάβιντ από το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα όσο και ο Μακ Ντόνελ θα ταξιδέψουν στο βόρειο τμήμα της χώρας για την προεκλογική εκστρατεία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στήριξη σε περιοχές όπου πολλοί ψηφοφόροι νιώθουν ότι έχουν πιεστεί από τις περικοπές στις επενδύσεις και τις δεκαετίες αποβιομηχανοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ