Κρεσέντο προεκλογικών υποσχέσεων στη Βρετανία! Ποιους βάζουν στο στόχαστρο οι Συντηρητικοί

Must Read

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βρετανία εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Συντηρητικοί αλλά και Εργατικοί υπόσχονται σχεδόν τα πάντα στη μεσαία τάξη.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία υπόσχεται να δαπανήσει 400 δισ. λίρες σε 10 χρόνια για να πετύχει «μια μη αναστρέψιμη μετατόπιση στην ισορροπία δυνάμεων και πλούτου» στους ανθρώπους της εργατικής τάξης, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Το σχέδιο αυτό παρουσιάζεται από τον Τζον ΜακΝτόνελ, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει υπουργός Οικονομικών, και περιλαμβάνει νέες δαπάνες ύψους 150 δισ. λιρών, που ο ίδιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται να επενδυθούν σε σχολεία, κατοικίες και νοσοκομεία.

Το σχέδιο καταδικάστηκε ως «οικονομία της φαντασίας» από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ, καθώς η μάχη για το μέλλον της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου κυριαρχεί στη δεύτερη ημέρα της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας για τις απρόβλεπτες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια των βουλευτών να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Εργατικούς να γυρίσουν πίσω το ρολόι, να αφήσουμε τις δαπάνες να βγουν εκτός ελέγχου και να κάνουμε τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες να πληρώσουν το τίμημα.

Δείτε τα διδάγματα της Ιστορίας – θα καταστρέψουν τα οικονομικά μας, θα αυξήσουν τους φόρους σας και θα φορτώσουν την επόμενη γενιά χρέη» θα πει ο Τζάβιντ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τζαβιντ

Τόσο ο Τζάβιντ από το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα όσο και ο Μακ Ντόνελ θα ταξιδέψουν στο βόρειο τμήμα της χώρας για την προεκλογική εκστρατεία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στήριξη σε περιοχές όπου πολλοί ψηφοφόροι νιώθουν ότι έχουν πιεστεί από τις περικοπές στις επενδύσεις και τις δεκαετίες αποβιομηχανοποίησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This