Λίβανος: Oργισμένοι διαδηλωτές σπάνε και καίνε τράπεζες

Η χώρα βρίσκεται από το 2019 στη χειρότερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της

Must Read

Υποκαταστήματα τραπεζών βρέθηκαν στο έλεος διαδηλωτών χθες Πέμπτη στον Λίβανο, με το συγκεντρωμένο πλήθος να επιδίδεται σε βανδαλισμούς, σπάζοντας τις βιτρίνες τους και βάζοντας φωτιά σε οδοφράγματα με ελαστικά αυτοκινήτων έξω από τα κτίρια.

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε σε προάστιο στα ανατολικά της πρωτεύουσας Βηρυτού, με τους πολυάριθμους διαδηλωτές να εκφράζουν, μεταξύ άλλων, την οργή τους για τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών από τις καταθέσεις τους.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους μια ημέρα αφότου το κοινοβούλιο του Λιβάνου απέτυχε για 12η συνεχή φορά(!) να εκλέξει πρόεδρο και να βάλει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει κυριεύσει τη χώρα εδώ και μήνες, βρέθηκαν υποκαταστήματα της Bank Audi, της Bank of Beirut και της Byblos Bank.

Η χώρα έχει μπει από το 2019 σε έναν ατέρμονο κύκλο οικονομικής κρίσης, με την Παγκόσμια Τράπεζα να κάνει λόγο για μια από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία. Ως εκ τούτου, το νόμισμα της χώρας, η λίρα Λιβάνου, έχει χάσει περισσότερο από το 98% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, η κρίση έχει τις ρίζες της σε δεκαετίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης από μια πολιτική τάξη που κυβερνά τον Λίβανο από το τέλος του εμφυλίου πολέμου της περιόδου 1975-90.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This