«Βαθύ λαρύγγι» τουρκικού συνδικάτου του εγκλήματος ο νέος Τούρκος Πρέσβης στη Μόσχα!

Τα τεράστια πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του NATO και των ΗΠΑ – Πώς τα «έθαψε» όλα ο Ερντογάν!

Must Read

Μια τρομερή αποκάλυψη που μπορεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, αλλά και με ολόκληρη τη Συμμαχία του NATO, έκανε σήμερα το Nordic Monitor και ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σύμφωνα με αυτήν την αποκάλυψη, ο Τανζού Μπιλγκίτς, πρόσφατα διορισμένος Πρέσβης της Τουρκίας στη Ρωσία, αναγνωρίστηκε από εγκληματική οργάνωση ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την απόκτηση διαβαθμισμένων εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό αποκαλύφθηκε μέσα από ένα κατηγορητήριο που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Τουρκία και σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μπιλγκίτς παρείχε περίπου 12 άκρως απόρρητα έγγραφα για τη Ρωσία, την Ελλάδα και την Κύπρο στο συνδικάτο, όταν ήταν επικεφαλής του γραφείου Κύπρου-Ελλάδας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ 2008 και 2011. Αργότερα υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το προφίλ του Μπιλγκίτς που ετοίμασε το συνδικάτο, ανέφερε ότι χρειαζόταν «έξτρα ειδική φροντίδα», υποδηλώνοντας ότι έπρεπε να τον «περιποιηθούν» γυναίκες που εργάζονταν για το συνδικάτο.

Το προφίλ απαριθμούσε κάθε έγγραφο που παρέδωσε στο συνδικάτο, εκθέτοντας τον Τούρκο σε πιθανές ποινικές κατηγορίες για παραβίαση πολλών τουρκικών νόμων για την εθνική ασφάλεια.

Pandora

Μια ανασκόπηση της δικογραφίας δείχνει ότι το όνομά του εμφανίστηκε σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με το όνομα Pandora, σε έναν κατασχεθέντα σκληρό δίσκο που βρέθηκε κατά την εκτέλεση έρευνας και εντάλματος κατάσχεσης στο εξοχικό του βασικού υπόπτου, Bilgin Özkaynak, μιας ακροδεξιάς φιγούρας και αφεντικό του συνδικάτου του εγκλήματος.

Το σημείωμα προφίλ σχετικά με τον Μπιλγκίτς που κρατούσε το συνδικάτο, καταχωρήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στο κατηγορητήριο που κατατέθηκε σε δικαστήριο στην Τουρκία:

Tanju_Bilgic_note_crime_syndicate

Η κρυπτογράφηση έσπασε από ειδικούς πληροφορικής που εξουσιοδοτήθηκαν από το δικαστήριο και το περιεχόμενο του αρχείου αποκάλυψε ονόματα περιουσιακών στοιχείων, στελεχών, σημάτων και ένα τεράστιο αρχείο απόρρητων στρατιωτικών και κυβερνητικών εγγράφων που αποκτήθηκαν μέσω honey-trap (σ.σ. χρήση ρομαντικών ή σεξουαλικών σχέσεων για διαπροσωπικούς, πολιτικούς ή χρηματικούς σκοπούς) και άλλων σκευωριών.

Ο Μπιλγκίτς υπηρετούσε για χρόνια ως εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

Το εγκληματικό συνδικάτο χρησιμοποίησε διαδικτυακές διαφημίσεις για τους πράκτορές του, για να στήσει μια παγίδα και να εντοπίσει και να αναπτύξει στόχους για την απόκτηση εμπιστευτικών εγγράφων και τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών.

Αρχειοθετημένη ιστοσελίδα της Aylin Muslu, ιερόδουλης που πήρε απόρρητα έγγραφα από έναν Τούρκο διπλωμάτη και τα παρέδωσε στο συνδικάτο:

Tanju_Bilgic_Aylin_Muslu

Τα έγγραφα που απαριθμήθηκαν ότι ελήφθησαν από τον Μπιλγκίτς στη δικογραφία, περιελάμβαναν έγγραφα, ορισμένα μάλιστα επισημάνθηκαν ως απόρρητα και επεξεργασμένα σε υπολογιστές του Υπουργείου Εξωτερικών, δύο χάρτες, μια επιστολή και ένα προσχέδιο ομιλίας για τον Υπουργό Εξωτερικών που θα εκφωνούσε σε διακυβερνητική συνάντηση υψηλού επιπέδου στο Ιράκ.

Ένα έγγραφο, αποθηκευμένο σε μορφή .jpg και αποθηκευμένο στο αρχείο του συνδικάτου, περιγράφει λεπτομερώς μια επιστολή που περιελάμβανε ανταλλαγή με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η ανακάλυψη της εμπλοκής του Μπιλγκίτς στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος, έγινε αφού η αστυνομία στη Σμύρνη έλαβε μια πληροφορία στις 10 Αυγούστου 2010 που ενημέρωσε τις αρχές για ένα δίκτυο σεξουαλικής εμπορίας και λαθρεμπορίας ανθρώπων, το οποίο εμπλέκονταν σε εκβιασμό, πορνεία, παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η υπόθεση δεν φάνηκε να είναι υψηλού επιπέδου στην αρχή και παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία, η οποία ενημέρωσε το γραφείο του εισαγγελέα για την πληροφορία και υπέβαλε προκαταρκτική έρευνα για τα άτομα που κατονομάζονται σε αυτήν.

Ο εισαγγελέας με τη σειρά του, διέταξε τη μονάδα οργανωμένου εγκλήματος στις 26 Οκτωβρίου 2010 να διερευνήσει τους ισχυρισμούς και τους υπόπτους που αναφέρονταν στον λογαριασμό του καταγγέλλοντος.

Ομάδα κατασκοπείας!

Καθώς η έρευνα προχωρούσε, οι αρχές σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν πώς η συμμορία διείσδυσε σε ευαίσθητες στρατιωτικές βάσεις, στρατολόγησε και ανέπτυξε περιουσιακά στοιχεία και στρατολόγησε έναν αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων από σχεδόν κάθε υπηρεσία και υπουργείο.

Κατάλογος εγγράφων που διέρρευσαν στην εγκληματική συμμορία από τον Τούρκο διπλωμάτη Tanju Bilgiç, σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Tanju_Bilgic_leaked_documents

Η έκθεση, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2010, δείχνει ότι η αστυνομία ερεύνησε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην πληροφορία και εντόπισε εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων Ρωσίδες και Λευκορωσίδες, που συμμετείχαν στη συμμορία.

Η έκθεση ανέφερε ότι η συμμορία ανάγκαζε γυναίκες να κάνουν σεξ και κατέσχεσαν τα διαβατήρια αλλοδαπών γυναικών που παρασύρονταν στην Τουρκία και αναγκάζονταν να εργαστούν σε σεξουαλικές σκευωρίες. Η συμμορία κατέγραψε αυτές τις σεξουαλικές συναναστροφές για να εκβιάσει κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι ανακριτές εργάστηκαν για την υπόθεση για δύο χρόνια, εξασφάλισαν υποκλοπές από τα δικαστήρια και παρακολουθούσαν υπόπτους για να αποκαλύψουν το δίκτυο.

Αποδείχθηκε ότι η συμμορία ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα δίκτυο σεξουαλικής διακίνησης και έμοιαζε περισσότερο με μια ομάδα κατασκοπείας, που συλλέγει άκρως απόρρητες πληροφορίες από διάφορους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους μέσω σεξουαλικών παγίδων, σεξουαλικών χαρών ή εκβιασμών.

Μεταξύ των χιλιάδων σελίδων μυστικών εγγράφων ήταν απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και του FBI που κοινοποιήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση ως μέλος της συμμαχίας.

Το πρώτο κύμα συλλήψεων ξεκίνησε στις 9-10 Μαΐου 2012 με εντολή των εισαγγελέων και περισσότερα εγκληματικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τα σπίτια και τα γραφεία των υπόπτων κατά την εκτέλεση των ενταλμάτων έρευνας και κατάσχεσης. Η αστυνομία συνέλαβε 28 άτομα στο πρώτο κύμα, συμπεριλαμβανομένων εννέα εν ενεργεία στρατιωτικών.

Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που υποβλήθηκε στο Τμήμα Λαθρεμπορίας και Οργανωμένου Εγκλήματος (KOM) στην Άγκυρα στις 11 Μαΐου 2012, αντίγραφο του οποίου ελήφθη από το Nordic Monitor, οι ερευνητές συνέταξαν τα προφίλ των συλληφθέντων υπόπτων και το περιεχόμενο των υλικών που κατασχέθηκαν από οι ύποπτοι.

Το κατηγορητήριο αποκάλυψε πώς διακυβεύτηκε η ασφάλεια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!

Για παράδειγμα, έγγραφα του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν από τον ύποπτο Narin Korkmaz κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εντάλματος έρευνας εντόπισαν τον Alparslan Yücel Soysal, επίσης ύποπτο στην υπόθεση, καθώς αποκάλυπτε λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία και τις δυνατότητες των μονάδων Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EAD) που λειτουργούν σε κάθε κράτος μέλος της Συμμαχίας. Το σημείωμα δίπλα στο όνομά του ξεχωρίζει σαφώς τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, ως πιθανούς πελάτες για αυτά τα έγγραφα.

Ένας ύποπτος ονόματι Bülent Karaaslan, ειδικός στις βόμβες, παρείχε μυστικές οδηγίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τεχνικές κατασκευής και διάχυσης βομβών στο κατασκοπευτικό κύκλωμα.

Ο ύποπτος Aydın Şit, ένας αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, παρέδωσε αναλύσεις κατασκευής βομβών του FBI στη συμμορία που εξηγούσαν, μεταξύ άλλων, πώς να φτιάχνουν χειροποίητες αυτοσχέδιες βόμβες και πού πρέπει να τοποθετούνται στο αυτοκίνητο αυτές οι βόμβες.

Ο ύποπτος Ersin Kapucu, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, αναγνωρίστηκε ως σημαντική πηγή δεδομένων ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο χρήσης του από την Τουρκική Αεροπορία (THK) και το ΝΑΤΟ. Παρείχε 22 αρχεία παρουσίασης Power Point με ημερομηνία 2009. Ένα σημείωμα στο αρχείο του αναφέρει ότι σύντομα αναμενόταν να παράσχει κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι πίστευε το συνδικάτο ότι θα ήταν επωφελής.

Η συμμορία έλαβε από ένα σήμα με το όνομα İsmail Demir ένα έντυπο αντίγραφο άκρως απόρρητων στοιχείων για τους πυραύλους AIM-120 που χρησιμοποιούνται σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Το σημείωμα συνιστά να ανταμειφθεί για την παροχή αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών.

Ένα άλλο σήμα με το όνομα Andaç Keskin, αξιωματικός στη σχολή μηχανικών του σώματος πεδίου στη Σμύρνη, αναγνωρίστηκε ως σημαντικό στέλεχος στη σύνδεση με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ. Το σημείωμα για αυτόν λέει ότι γνωρίζει πολλούς αξιωματικούς του ΝΑΤΟ και συντονίζει την επιμελητεία για αυτούς. Λέει ότι ο Keskin λειτούργησε από το ξενοδοχείο Aktur στη Σμύρνη, όπου έμειναν πολλοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, σε ένα δωμάτιο γεμάτο με εξοπλισμό επιτήρησης.

Ο ύποπτος Nuri Dereli, ένας υπολοχαγός πτήσης, προμήθευσε στη συμμορία ένα ευαίσθητο αρχείο με τίτλο “Tur_AEM_F16.pdf”, το οποίο είναι 954 σελίδες στα αγγλικά και ταξινομημένο ως “Secret Releasable to USA, TUR”. Αναλυτικά τεχνικά, τακτικά και διαδικαστικά δεδομένα για τα F-16.

Η σημείωση που επισυνάπτεται σε αυτό το αρχείο λέει ότι δεν πρέπει να αποκτηθεί από κανέναν άλλο. Προειδοποιούσε μάλιστα ότι όταν προηγουμένως διέρρευσε ένα αρχείο παρόμοιας φύσης, δημιουργούσε προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. «Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα με τις ΗΠΑ», προστίθεται στο σημείωμα.

Ομοίως, ο ύποπτος Okay Yalçın, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες για τα αμερικανικά συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Hawk, συμπεριλαμβανομένου ενός μυστικού εγγράφου 24 σελίδων με τίτλο «60G-2-2-70 Hawk Passive Engagement System .pdf.”

Ένα άλλο σύνολο εγγράφων που κατασχέθηκαν από τον ύποπτο Saygın Özdemir περιγράφει τις εκθέσεις επιδόσεων των πιλότων που τοποθετήθηκαν στην 151η μοίρα και τις αξιολογήσεις τους σχετικά με την ετοιμότητα πολέμου.

Ένα έγγραφο με τίτλο «F-1» αποκαλύπτει τις συχνότητες και τις θέσεις που χρησιμοποιούν οι πιλότοι με έλεγχο εδάφους στην 5η Αεροπορική Βάση και περιγράφηκαν ως ζωτικής σημασίας πληροφορίες, που δεν επιτρέπεται να διαρρεύσουν στον εχθρό σε καιρό πολέμου.

Ένα άλλο έγγραφο εξηγεί πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πυρομαχικά που είναι φορτωμένα στα F-16 και υπό ποιες συνθήκες. Λέει ότι αυτό το έγγραφο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε καμία άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε από τον Gökhan Gülbalar εξηγεί τις λεπτομέρειες ενός συστήματος πληροφοριών σήματος που ονομάζεται Milsis-23u, που χρησιμοποιείται στη Διοίκηση Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Γενικού Επιτελείου (GES), την πιο ολοκληρωμένη και άκρως απόρρητη μονάδα παρακολούθησης επικοινωνιών του στρατού.

Ο Ερντογάν «εξαφάνισε» τους πάντες και τα πάντα!

Η ποινική υπόθεση εναντίον των μελών της συμμορίας περατώθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν και όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πολλοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, προχωρώντας με προαγωγές παρά τα αμφιλεγόμενα αρχεία τους.

Οι εισαγγελείς, οι δικαστές και οι αστυνομικοί ανακριτές που αποκάλυψαν αυτό το τεράστιο κύκλωμα κατασκοπείας, τιμωρήθηκαν είτε με απόλυση, είτε με σύλληψη με πλαστές κατηγορίες.

*Φωτογραφία: Yıldız Yazıcıoğlu, Public domain, via Wikimedia Commons

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This