Πούτιν για Wagner: «Εγκληματική, τυχοδιωκτική ανταρσία και πισώπλατη μαχαιριά» – «Η χώρα είναι αντιμέτωπη με προδοσία»

«Χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές» - «Η Ρωσία θα αμυνθεί»

Must Read

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε σε έκτακτο διάγγελμά του προς τους πολίτες της Ρωσίας, πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, τονίζοντας πως χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές.

Η αντίδραση του Ρώσου Προέδρου στη διαφαινόμενη ανταρσία της Wagner ήταν άμεση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάγγελμά του δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Κάλεσε όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά.

Δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όλους όσους εμπλέκονται στην «ένοπλη εξέγερση» και τους κατηγόρησε για προδοσία.

Ο Πούτιν απηύθυνε έκκληση σε όσους «με δόλο ή απειλές, παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια, ωθήθηκαν στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος – μιας ένοπλης εξέγερσης».

https://youtu.be/yX8XkxWMI-E

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με προδοσία, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι μαχητές της Βάγκνερ είναι, κατ’ αυτόν, οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς. «Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις της Ρωσίας θα επικρατήσουν και θα γίνουν πιο δυνατές.

Χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αγώνα για το μέλλον της Ρωσίας, μια προσπάθεια που ο Πούτιν είπε ότι απαιτεί ενότητα μεταξύ των δυνάμεών της. Ο Ρώσος ηγέτης είπε: «Επαναλαμβάνω, οποιαδήποτε εσωτερική αναταραχή είναι θανάσιμη απειλή για το κράτος μας, για εμάς ως έθνος».

«Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και το κράτος μας από οποιεσδήποτε απειλές. Συμπεριλαμβανομένων — από εσωτερική προδοσία», είπε ο Πούτιν. «Και αυτό με το οποίο αντιμετωπίζουμε είναι ακριβώς μια προδοσία. Οι υπέρογκες φιλοδοξίες και τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία».

Ρώσοι στρατιώτες στο Ροστόφ

Η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πολύ αυστηρή, πρόσθεσε. Όλοι όσοι πήραν μέρος στην ανταρσία αυτή θα τιμωρηθούν, διεμήνυσε.

Είπε πως θα αναληφθεί αποφασιστική δράση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Ροστόφ, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη.

Διαβεβαίωσε πως θα κάνει το παν για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This