Ομοβροντία κατά της Ελλάδας από τον γερμανικό Τύπο!

Πύλος, μεταναστευτικό, Κασιδιάρης και «οικογενειοκρατία του Μητσοτάκη» στο επίκεντρο!

Must Read

Σαφείς ευθύνες στο ελληνικό Λιμενικό για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου ρίχνει ο γερμανικός Τύπος, μέσω μαρτυριών μεταναστών που επέζησαν, ενώ γίνεται ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τζόρτζια Μελόνι όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές, με σχόλιο που αφορά και τους Σπαρτιάτες, τους οποίους οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν «διαδόχους» της Χρυσής Αυγής!

Σε ότι αφορά την «οικογενειοκρατία Μητσοτάκη», ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει ότι στην Ελλάδα έχουμε τη «μόνη κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης»!

  • Αναλυτικά λοιπόν (με στοιχεία και από DW):

SZ: Φταίει η ελληνική ακτοφυλακή

Η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί τον Αχμάντ από τη Δαμασκό, ο οποίος επέβαινε στο αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατόμβη νεκρών.

Ο 24χρονος που επέζησε από το ναυάγιο έριξε όλα τα βέλη στο ελληνικό Λιμενικό, καθιστώντας το υπεύθυνο για την τραγωδία. «Ο 24χρονος Αχμάντ, γεννημένος στη Δαμασκό της Συρίας, ισχυρίζεται ότι το πλοίο τους δεν βυθίστηκε έτσι απλά το βράδυ της 14ης Ιουνίου. Η ελληνική ακτοφυλακή φταίει», γράφει στην εισαγωγή της η SZ.

Και προσθέτει: «Είναι πεπεισμένος ότι για την τραγωδία ευθύνεται το Λιμενικό. Διηγείται τι συνέβη, πώς οι Έλληνες ακτοφύλακες εμφανίστηκαν σε ένα περιπολικό εκείνο το βράδυ και έδεσαν ένα σχοινί στο πλοίο για να το ρυμουλκήσουν. Προς την περιοχή της ιταλικής ακτοφυλακής. Ο Αχμάντ διηγείται πώς έσπασε το σχοινί, πώς έδεσαν οι Έλληνες ένα δεύτερο, πώς η κίνηση αποσταθεροποίησε το πλοίο και πώς η βάρκα τελικά αναποδογύρισε. Χωρίς το λιμενικό, αυτό δεν θα είχε συμβεί έτσι».

Καταλήγοντας, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι υπήρξε και μεγάλη καθυστέρηση του Λιμενικού στην επιχείρηση διάσωσης:

«Το Λιμενικό Σώμα, ισχυρίζεται ο Αχμάντ, παρακολούθησε τη βύθιση. Το πλοίο εξαφανίστηκε γρήγορα στο νερό, μέσα σε ένα λεπτό, το πολύ δύο. Όμως οι Έλληνες περισυνέλεξαν τους επιζώντες μόνο 15 ή 20 λεπτά αργότερα. Ο Αχμάντ πήδηξε στη θάλασσα και κολύμπησε προς τους Έλληνες. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αρνείται τις κατηγορίες. Το σίγουρο είναι ότι το πλοίο του ήταν ήδη εκεί όταν οι άνθρωποι πνίγηκαν».

Una faccia una razza; Η Tageszeitung για Μητσοτάκη και Μελόνι

Σε μια ακόμη αναφορά που σχετίζεται με το ναυάγιο της Πύλου, η βερολινέζικη Tageszeitung τονίζει και αναλύει ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι (η εθνικίστρια… υπερδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας), έχουν μεγάλη «ομοιότητα και καλές σχέσεις».

Εξηγεί την αναφορά της αυτή: «Όπως και η ανοιχτά εχθρικά προσκείμενη στους μετανάστες Μελόνι, ο Μητσοτάκης ακολουθεί μια περιοριστική προσφυγική και μεταναστευτική πορεία από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2019. Από την κατασκευή και την επέκταση συνοριακών φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έως κλειστούς καταυλισμούς προσφύγων …  Στην εποχή Μητσοτάκη, η Ελλάδα επενδύει στις μεγάλης κλίμακας απωθήσεις, απωθώντας τους εισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω από τα δικά της σύνορα. Η σκληρή προσέγγιση αποδίδει καρπούς. Πέρυσι η Ελλάδα μέτρησε μόλις 17.122 νεοφερμένους».

Σύμφωνα με την taz και με αφορμή, όπως αναφέρει, «νέες λεπτομέρειες που προέκυψαν για το πολύνεκρο ναυάγιο … Οι ελληνικές αρχές αγνόησαν μια προσφορά βοήθειας από την ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων Frontex. Μία ημέρα πριν από το ατύχημα, προσέφερε πρόσθετη αεροπορική υποστήριξη στους Έλληνες, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση από την Αθήνα».

Η υπηρεσία μάλιστα, «σκέφτεται να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα μετά τη διαμάχη με τους Έλληνες για την ευθύνη για το ατύχημα της Πύλου», γράφει ακόμα η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex στις 20 και 21 Ιουνίου, ο υπεύθυνος θεμελιωδών δικαιωμάτων Γιόνας Γκριμχέντεν σύστησε την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της Frontex στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα της taz

RND: «Οι Σπαρτιάτες είναι η νέα οργάνωση διάδοχος της Χρυσής Αυγής»

Στην προεκλογική εκστρατεία που έκανε παρότι προφυλακισμένος και τις πολιτικές «φιλοδοξίες» του καταδικασμένου για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρεται το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) και σχολιάζει την άμεση σχέση με το κόμμα Σπαρτιάτες που κατάφερε να μπει με τη στήριξή του στη Βουλή.

Για το γερμανικό δίκτυο μάλιστα, ήταν «ξεκάθαρο» ότι οι Σπαρτιάτες «είναι η νέα οργάνωση διάδοχος της Χρυσής Αυγής»!

Γράφει χαρακτηριστικά το RND:

«Τους τελευταίους μήνες είχε αποτύχει αρκετές φορές στα δικαστήρια, όταν προσπάθησε να κατέβει ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές με νεοϊδρυθέντα κόμματα (σ.σ. ο Κασιδιάρης). Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ως όχημα τους Σπαρτιάτες, ένα πολιτικά ασήμαντο κόμμα που ιδρύθηκε το 2017 από τον ακροδεξιό Βασίλη Στίγκα. Φυλλάδια εμφανίστηκαν σε όλη την Ελλάδα προεκλογικά: ‘Ο Ηλίας Κασιδιάρης στηρίζει τους Σπαρτιάτες’. Ήταν λοιπόν ξεκάθαρο: Οι Σπαρτιάτες είναι η νέα οργάνωση διάδοχος της Χρυσής Αυγής».

Και συνεχίζει με αναφορά στην «ακροδεξιά», όπως σημειώνει, αλλά και στην αλλαγή του κομματικού τοπίου:

«Και δεν είναι το μόνο ακροδεξιό κόμμα στο νέο κοινοβούλιο. Η εθνικιστική Ελληνική Λύση και το υπερορθόδοξο κόμμα Νίκη (Νίκη) πέρασαν επίσης το όριο του 3%. Η επιτυχία των ακραίων δεξιών αντανακλά όμως επίσης αλλαγές στο ελληνικό κομματικό τοπίο. Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε το κόμμα του προς το πολιτικό κέντρο. Η Νέα Δημοκρατία ήταν επομένως εκλέξιμη και για φιλελεύθερους και πρώην υποστηρικτές του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, το κόμμα έχασε την απήχησή του στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς του πολιτικού φάσματος».

Από το σχετικό δημοσίευμα του RND

Tageszeitung: Η «οικογενειοκρατία του Μητσοτάκη»

Με… διπλό χτύπημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Tageszeitung μετά την αναφορά της στις ομοιότητες με τη Μελόνι, στέκεται στην οικογενειοκρατία στην Ελλάδα και ειδικά στο Μητσοτακέικο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως τη «μόνη κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης»!

Γράφει μεταξύ άλλων η taz:

«Ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος μιας παλιάς πολιτικής δυναστείας. Ο προπάππους του Κωνσταντίνος, ο ‘Γερο-Κωστής’, είναι ο ιδρυτής του γένους Μητσοτάκη. Ο παππούς του Κυριάκου (…) ήταν βουλευτής, ενώ ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συνδιαμόρφωσε την πολιτική στην Ελλάδα για σχεδόν 50 χρόνια, ενώ από το 1990 ως το 1993 διετέλεσε πρωθυπουργός … 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η οικογενειοκρατία παραμένει τόσο εδραιωμένη στην αθηναϊκή πολιτική, όσο ο νεποτισμός και το πελατειακό κράτος. Τί κι αν πέρασαν παγκόσμιοι πόλεμοι, περιφερειακοί πόλεμοι, ένας εμφύλιος, κρατικές χρεοκοπίες, στην Ελλάδα η οικογενειοκρατία δεν εξαλείφεται».

Το σχετικό δημοσίευμα της taz

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This