Νέο σοκ στην Γαλλία: Αποκαλύφθηκε ακόμα ένα περιστατικό πυροβολισμού από αστυνομικό!

Την στιγμή που η χώρα περνά δύσκολες ώρες για τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικό την Τρίτη

Must Read

Την στιγμή που η Γαλλία «φλέγεται» μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονο νεαρού από αστυνομικό, ένα παρόμοιο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας το οποίο έγινε στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ένστολος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όπως έγινε γνωστό χθες  από την εισαγγελία της Ανγκουλέμ καθώς εκείνη την ημέρα πυροβόλησε και σκότωσε 19χρονο από την Γουινέα στη διάρκεια τροχαίο ελέγχου.

Ο 52χρονος αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση χθες το πρωί, ενώ η Γαλλία έχει περάσει νύχτες κόλασης λόγω των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει για τον θάνατο του 17χρονου από το όπλο του αστυνομικού που έγινε την περασμένη Τρίτη.

Η εισαγγελέας της Ανγκουλέμ, Στεφανί Αουίν, τόνισε ότι για τον αστυνομικό «απαγορεύθηκε να φέρει όπλο και να ασκεί το επάγγελμά του» μετά την απαγγελία κατηγοριών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Τι συνέβη

Στις 14 Ιουνίου, ο Αλχουσέιν Καμάρα πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τον αστυνομικό, επειδή προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την έρευνα, δύο οχήματα της αστυνομίας προσπάθησαν να του κλείσουν τον δρόμο για να τον ελέγξουν. Τότε, ο νεαρός έκανε όπισθεν και στη συνέχεια κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν από αυτούς στα πόδια. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ούτε ναρκωτικά» και «κατά τα φαινόμενα πήγαινε στη δουλειά του», πρόσθεσε η εισαγγελέας της Ανγκουλέμ.

Ο αστυνομικός δεν βιντεοσκόπησε το περιστατικό, «παρά το γεγονός ότι έφερε πάνω του κάμερα», η οποία όμως δεν ήταν «επαρκώς φορτισμένη την ώρα του συμβάντος», σημείωσε η ίδια.

Ο νεαρός από τη Γουινέα έφτασε στη Γαλλία το 2018 και εργαζόταν σε επιμελητειακή βάση σούπερ μάρκετ, όπου και πήγαινε το πρωί του τραγικού συμβάντος, σύμφωνα με τους συγγενείς του. Όπως επεσήμανε η εισαγγελία, δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Μετά τον θάνατό του περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, ανάμεσά τους ο Σινκούν Σίλα πρεσβευτής της Γουινεάς στη Γαλλία.

Η υπόθεση αυτή έχει ομοιότητες με τον θάνατο την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, του Ναέλ, ενός 17χρονου, από τα πυρά αστυνομικού επειδή προσπάθησε να αποφύγει τροχαίο έλεγχο.

Σε συναγερμό η κυβέρνηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε σήμερα το πρωί συνεδρίαση διυπουργικού πυρήνα κρίσεων έπειτα από μία ακόμη νύκτα επεισοδίων, κυρίως στο Παρίσι, μετά τον θάνατο 17χρονου εφήβου από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου την Τρίτη, ανακοίνωσε η προεδρία.

Στο μεταξύ συνολικά 150 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Γαλλία στα νέα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε λόγο για «επαχθή βία ενάντια στα σύμβολα της Δημοκρατίας».

«Δημαρχεία, σχολεία και αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση», έγραψε ο Νταρμανέν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ντροπή σε αυτούς που δεν απηύθυναν έκκληση για ηρεμία», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που αστυνομικός στη Γαλλία σκοτώνει πολίτη στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ των 13 αντίστοιχων περιστατικών πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Το 2021 καταγράφηκαν τρία τέτοια περιστατικά και άλλα δύο το 2020, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος δείχνει ότι η πλειονότητα των θυμάτων από το 2017 και μετά είναι είτε μαύροι είτε αραβικής καταγωγής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This