Μεξικό: Δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος – Είχε εξαφανιστεί προ ημερών

Το πτώμα του άτυχου 59χρονου ήταν μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με μήνυμα

Must Read

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του δημοσιογράφου Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, που ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας La Jornada στην πολιτεία Ναγιαρίτ (βορειοδυτικά) του Μεξικό, καθώς χθες Σάββατο βρέθηκε νεκρός, έκανε γνωστό το μέσο ενημέρωσης για το οποίο εργαζόταν.

«Πτώμα που βρέθηκε στην πόλη Ουάτσινες (…) στον δήμο Τέπικ, αναγνωρίστηκε πως ανήκει στον Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, 59 ετών, ανταποκριτή της Λα Χορνάδα», ανέφερε η εφημερίδα σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ψηφιακή της έκδοση.

Το πτώμα του 59χρονου ρεπόρτερ, που είχε εξαφανιστεί προ ημερών, βρέθηκε χθες Σάββατο το πρωί σε αγροτική περιοχή κοντά στην Τέπικ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ναγιαρίτ.

Οι δολοφόνοι άφησαν μήνυμα

Σύμφωνα με τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα του άτυχου δημοσιογράφου ήταν μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με μήνυμα, προφανώς από τους δολοφόνους του.

Η Χορνάδα, επικαλούμενη αναφορές των τοπικών αρχών, διευκρίνισε ότι η σύζυγος του δημοσιογράφου, Σεσίλια Λόπες, ενημέρωσε την εισαγγελία πως δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο σύντροφός της από το βράδυ της Τετάρτης, όταν θα πήγαινε να επισκεφθεί τους γονείς του σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύζυγος είπε επίσης πως βρήκε στο σπίτι της ρούχα που φόραγε ο σύντροφός της την τελευταία ημέρα που τον είχε δει καθώς και προσωπικά του αντικείμενα, με την εξαίρεση την κάρτας του ανταποκριτή.

Η οικογένεια ανέφερε ακόμη πως έλειπαν «ο υπολογιστής του, το κινητό του τηλέφωνο κι ένας σκληρός δίσκος».

Στο στόχαστρο οι δημοσιογράφοι

Ο Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες είναι ο τρίτος δημοσιογράφος της Χορνάδα που δολοφονείται τα τελευταία χρόνια.

Προηγήθηκαν η Μιροσλάβα Μπριτς, η οποία σκοτώθηκε τον Μάρτιο του 2017 στην Τσιουάουα και ο Χαβιέρ Βαλδές, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο της ίδιας χρονιάς στη Σιναλόα. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν επίσης συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για όσους ασκούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Δημοσιογραφικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς, για το έγκλημα ή για τα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό είναι σχεδόν πάντα επικίνδυνες για όσους και όσες τις τολμούν.

Από το 2000, πάνω από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα, σύμφωνα με τους αριθμούς της RSF.

Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν μόνο το 2022 δεκατρείς δολοφονίες δημοσιογράφων. Διενεργούν έρευνες για να εξακριβώσουν εάν οι φόνοι συνδέονταν με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα εγκλήματα σε βάρος δημοσιογράφων στο Μεξικό μένουν ατιμώρητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This