Χιουμοράκι Μπάιντεν από Ελσίνκι: «Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, θα πρόσεχα τι τρώω»!

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία...», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Must Read

Όρεξη για χιούμορ είχε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του στο Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, όπου και συναντήθηκε με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, ακολουθώντας το πέρασμά του από το Βίλνιους της Λιθουανίας για τη συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πιθανότητα εξόντωσης του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποτυχημένη ανταρσία του κατά της Μόσχας, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι θα πρέπει «να προσέχει τι τρώει». «Ένας Θεός ξέρει τι θα κάνει. Δεν είμαι σίγουρος πού βρίσκεται και τις επαφές έχει. Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, θα πρόσεχα τι τρώω. Θα παρακολουθούσα το μενού…», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς για την τύχη του επικεφαλής της Wagner, μετά και την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι συναντήθηκε με τον Πούτιν, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός Ρόμπερτ Άμπραμς δήλωσε στο ABC News «προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός. Και αν είναι, θα είναι σε κάποια φυλακή». Η εν λόγω συνάντηση φέρεται να έγινε στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας των μισθοφόρων της Wagner. Ωστόσο, το γεγονός ότι έκτοτε ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, προκαλεί αμφιβολίες στον Αμερικανό στρατηγό για το εάν υπήρξε όντως μια τέτοια συνάντηση. «Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν», πρόσθεσε με νόημα.

Από το Ελσίνκι ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί, εντέλει, στο ΝΑΤΟ και  πως ο Πούτιν θα αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο. «Κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ γίνεται πόλεμος», εξήγησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επειδή αυτό θα οδηγούσε με βεβαιότητα στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει ήδη χάσει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, τόνισε επίσης ο Αμερικανός ομόλογός του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αναγκάσει τη Μόσχα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο»

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», υποστήριξε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλά χρόνια. «Ελπίζω, αυτή είναι η προσδοκία μου, ότι η Ουκρανία θα κάνει σημαντική πρόοδο στην επίθεσή της και αυτό, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε σχετικά.

Αναφερόμενος δε στην πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Μόσχα πυρηνικά όπλα, παρά τις πρόσφατες, νέες απειλές της Ρωσίας με αφορμή την απόφαση δυτικών χωρών να παραδώσουν αμερικανικά μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματική προοπτική (…) να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά όπλα. Όχι μόνο η Δύση, αλλά επίσης η Κίνα και όλος ο κόσμος το έχει πει: μην πάτε προς τα εκεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη σύνοδο κορυφής των σκανδιναβικών χωρών με τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα προστατεύσει «κάθε εκατοστό» του ΝΑΤΟϊκού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης και της Φινλανδίας, του νεότερου μέλους της συμμαχίας. Υπογράμμισε επίσης ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας θα καταστήσει τον κόσμο ασφαλέστερο.

Ο Μπάιντεν δήλωσε αποφασισμένος να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για να απελευθερωθεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Wall Street Journal που παραμένει φυλακισμένος εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες στη Ρωσία. «Σοβαρολογώ όταν μιλάω για ανταλλαγή κρατουμένων. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απελευθερώσουμε τους Αμερικανούς που κρατούνται παράνομα στη Ρωσία ή αλλού. Και αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This