Τρίτη 15/6/2021

Καίγεται η Ευρώπη: Πρωτοφανής καύσωνας στην «γηραιά» ήπειρο

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Θερμοκρασίες που μπορεί και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα προκαλέσει ο πρωτοφανής καύσωνας που ξεκινάει να πλήττει από σήμερα την Ευρώπη.

«Ο ήλιος μπορεί να μην κρυφτεί καθόλου, μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα μας έρχονται από την Αφρική», σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κρούγκερ, της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD, η οποία θεωρεί ότι το νότιο τμήμα της χώρας θα πληγεί περισσότερο.

Συναγερμός 3ου βαθμού στην 4βάθμια κλίμακα κηρύχθηκε στην περιοχή του Παρισιού, καθώς η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, κατά τον οποίο 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

Όμως, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Καύσωνας μέχρι και στη Σουηδία

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ισπανίας, του νότου και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας.

Η Γερμανία είναι πιθανόν να γνωρίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 70ετίας, ενώ στην Αυστρία, η μετεωρολογική υπηρεσία ZAMG προειδοποίησε για κίνδυνο σφοδρών καταιγίδων, με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα θα φθάσει στο νότιο τμήμα της Σκανδιναβικής χερσονήσου από αύριο, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στους 30 βαθμούς Κελσίου στην νότια Σουηδία και Δανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ