Δευτέρα 21/6/2021

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δ. Χριστόφια

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου θα τελεστεί η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια αύριο το απόγευμα (Τρίτη 25/6) στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο Λευκωσίας. Η σορός του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ λεωφορεία  απ’ όλες τις επαρχίες έχουν προγραμματιστεί να μεταφέρουν τους πολίτες, που επιθυμούν να μεταβούν στην κηδεία.

Έπειτα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό το Νίκο Αναστασιάδη, η μέρα της κηδείας του Δημήτρη Χριστόφια κηρύσσεται ως δημόσια αργία στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

Στο μεταξύ, μέχρι το μεσημέρι, στο βιβλίο Συλλυπητηρίων της οικογένειας, τα θερμά τους συλλυπητήρια είχαν εκφράσει οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και Συμμαχία Πολιτών.

Στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, η ομάδα του ΔΗΣΥ, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Λευτέρη Χριστοφόρου, τους Αντιπροέδρους, Γιώργο Γεωργίου και Νίκο Νουρή, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νίκο Τορναρίτη, και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Δημητρίου, έγραψε: «Με σεβασμό και εκτίμηση στην πολιτική παρουσία και πορεία του Δημήτρη Χριστόφια στον τόπο και σημειώνοντας τον ανθρώπινο του χαρακτήρα, την τιμιότητα που τον διέκρινε και την αγάπη του για τον απλό άνθρωπο, ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική οικογένεια του ΑΚΕΛ».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, έγραψε: «Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία, το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό από κάθε αξίωμα με το οποίο τιμήθηκε, με ειλικρίνεια και αφοσίωση. Ειλικρινή συλλυπητήρια στο ΑΚΕΛ και στην οικογένεια του για τον αδόκητο χαμό του».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, έγραψε «Με βαθιά εκτίμηση και θλίψη εκ μέρους του Κ.Σ ΕΔΕΚ και του Σοσιαλιστικού Κινήματος της πατρίδας εκφράζω προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ και Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, έγραψε στο Βιβλίο ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε με συνέπεια και εργατικότητα για μια ζωή την Κύπρο, το λαό της και το ΑΚΕΛ. «Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ο Δημήτρης Χριστόφιας παρέμεινε σταθερά και αυστηρά προσηλωμένος στις ιδεολογικές του αρχές και αξίες. ‘Έδωσε και έκανε ότι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αξιωμάτων που υπηρέτησε, αλλά κυρίως στις προσδοκίες του κόσμου του ΑΚΕΛ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ