Μακρόν για Τζέιν Μπίρκιν: «Τραγούδησε τις πιο όμορφες λέξεις της γλώσσας μας»

«Η φωνή της ήταν τόσο απαλή, όσο φλογερές ήταν οι σχέσεις της...»

Must Read

Φόρο τιμής στην Τζέιν Μπίρκιν απέδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, πληροφορούμενος τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της, σε ηλικία 76 ετών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη δημοφιλή Γαλλοβρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό, τη χαρακτήρισε ένα «είδωλο της Γαλλίας» που «ενσάρκωσε την ελευθερία» και «τραγούδησε τις πιο όμορφες λέξεις της γλώσσας μας». «Επειδή ενσάρκωσε την ελευθερία, επειδή τραγούδησε τις πιο όμορφες λέξεις της γλώσσας μας, η Τζέιν Μπίρκιν ήταν ένα είδωλο για την Γαλλία. Μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνης, η φωνή της ήταν τόσο απαλή όσο φλογερές ήταν οι σχέσεις της. Μας κληροδοτεί μελωδίες και εικόνες που δεν θα μας εγκαταλείψουν», τουίταρε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Τζέιν Μπίρκιν, η οποία «δάνεισε» το όνομά της στην διάσημη τσάντα Hermes Birkin, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον άνθρωπο που τη φρόντιζε, όπως μετέδωσε το BFMTV. Ξεκινώντας την καριέρα της ως ηθοποιός, απέκτησε διεθνή φήμη χάρη στη σχέση της με τον πολυπράγμωνα Serge Gainsbourg, μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες.

Σύντομα, οι δυο τους αποτέλεσαν το πλέον διάσημο ζευγάρι της παριζιάνικης καλλιτεχνικής σκηνής και έγιναν διάσημοι το 1969 με το άλμπουμ Jane Birkin / Serge Gainsbourg, ιδιαίτερα με το τραγούδι «Je t’aime … moi non plus», ένα αισθησιακό και προκλητικό τραγούδι που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, το οποίο, πάντως, ο -αθεράπευτα γυναικάς- Gainsbourg είχε γράψει, αρχικά, για την πρώην ερωμένη του, Μπριζίτ Μπαρντό.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This