Το CNN ανοίγει τον δρόμο για ειρήνευση στην Ουκρανία;

Must Read

«Ανυπέρβλητο έργο» η Ουκρανική αντεπίθεση, τεράστιες οι απώλειες, σύμφωνα με αφιέρωμα του μεγάλου αμερικανικού δικτύου.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google Eric Schmidt , ο οποίος έχει περάσει πολύ χρόνο με τον ουκρανικό στρατό, επιβεβαιώνει ορισμένα σημαντικά σημεία σε αυτήν τη συνέντευξη με τον Fareed Zakaria του CNN:

Οι Ρώσοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα πυροβολικού και δεν πρόκειται να το εξαντλήσουν. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν 60.000 οβίδες ανά ημέρα σε σύγκριση με 5.000 οβίδες ανά ημέρα από ολόκληρη τη δυτική παραγωγή. Αυτό είναι ακόμη υψηλότερο από τις αναλογίες 10:1 για την ισορροπία του πυροβολικού που έχει καταγράφει σε άλλες αναλύσεις, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ χειρότερη.

Η διάτρηση των ρωσικών γραμμών για να βαδίσει ο Ουκρανικό στρατός προς την Αζοφική Θάλασσα και να κόψει τη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία (αυτή είναι η στρατηγική της ουκρανικής αντεπίθεσης) είναι ένα «ανυπέρβλητο έργο». Υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια, και ακόμη κι αν μια ομάδα στρατιωτών μπορούσε να περάσει, θα βομβαρδιζόταν αμέσως με πυροβολικό από όλες τις πλευρές.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για χρόνια επειδή καμία πλευρά δεν έχει επαρκές πλεονέκτημα. Η μόνη πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού που βλέπει είναι αν η Ουκρανία μπορεί να παράγει μαζικά drones. Αλλά τα εργοστάσια πρέπει να κατασκευαστούν στην Ουκρανία «για διάφορους λόγους». Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, αλλά αυτό μου φαίνεται μη ρεαλιστικό, καθώς οι Ρώσοι μπορούν να διαταράξουν την παραγωγή βομβαρδίζοντας τα εργοστάσια.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί, δεδομένου του πλεονεκτήματος του πυροβολικού, η Ρωσία δεν έχει επαρκές πλεονέκτημα για να προχωρήσει στην επίθεση μόλις κορυφωθεί η ουκρανική αντεπίθεση. στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει ήδη στο βορρά.

Είναι η πρώτη φορά που το CNN αμφισβητεί ευθέως το αφήγημα της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ουκρανική αντεπίθεση, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως στις ΗΠΑ υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για άσκηση πίεσης στον Ζελένσκι, προκειμένου να συνθηκολογήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This