Μίνι ανασχηματισμός στη Γαλλία

Αμετακίνητη η πρωθυπουργός που για το 56% των Γάλλων είναι «κακή»

Must Read

Περιορισμένος ήταν ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο της Γαλλίας, με πιο αξιοσημείωτες τις αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ αντικαθιστά τον 57χρονο Παπ Ντιαγέ στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο 47χρονος Ορελιέν Ρουσό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, διαδεχόμενος τον 60χρονο Φρανσουά Μπρον.

Αμετακίνητοι παρέμειναν οι Μπρουνό Λεμέρ (υπ. Οικονομικών), Κατρίν Κολονά (υπ. Εξωτερικών) και Ζεράλντ Νταρμανέν (υπ. Εσωτερικών).

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διατήρησε εξάλλου την Ελιζαμπέτ Μπορν στην πρωθυπουργία, αψηφώντας τις πιέσεις που δέχθηκε στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν τη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, καθώς και των απεργιακών κινητοποιήσεων του Μαρτίου και του Απριλίου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Για το 56% των Γάλλων, η Ελιζαμπέτ Μπορν είναι «κακή πρωθυπουργός», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η 40χρονη υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σκιαπά, η οποία είχε επικριθεί έντονα για την φωτογράφισή της στο ανδρικό περιοδικό Playboy, κατά τη διάρκεια της αναταραχής στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This