Δευτέρα 17/5/2021

Στους Κινέζους η British Steel με 50.000.000 στερλίνες!

Μεγαλοπρεπή είσοδο στη βρετανική αγορά κάνουν οι Κινέζοι με την εξαγορά της British Steel από την κινεζική Jingye Group. Η συμφωνία 50.000.000 στερλινών, η οποία ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, θα μπορούσε να εξασφαλίσει έως 4.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η British Steel διατηρείται σε λειτουργία από την κυβέρνηση από τον Μάιο, όταν η εταιρία τέθηκε υπό εκκαθάριση. Πέρα από την απασχόληση 4.000 ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Scunthorpe και το Teesside, η British Steel υποστηρίζει επιπλέον 20.000 θέσεις εργασίας στην παραγωγική αλυσίδα, 1.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και την Ολλανδία. Η Jingye σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,2 δισ. στερλίνες σε βάθος δεκαετίας.

Η επένδυση

Ο Γκάρεθ Στέις, γενικός διευθυντής της ομάδας UK Steel του λόμπι της βιομηχανίας, δήλωσε στην εκπομπή «Today» του BBC Radio 4 ότι η εξαγορά της επιχείρησης ήταν ένα «πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα», καθώς είναι υπεύθυνη για το ένα τρίτο της παραγωγής ατσαλιού του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως χάρη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Scunthorpe. Δήλωσε ότι υπήρχε ανάγκη για μια «πολύ σημαντική επένδυση» στις εγκαταστάσεις στο Scunthorpe και ότι αυτός ήταν ο λόγος που η ανακοίνωση από την Jingye ήταν «πραγματικά καλοδεχούμενη». «Η Jingye ψάχνει να κάνει μια σημαντική επένδυση, έχει μακροπρόθεσμα σχέδια και επομένως δεν θα διατηρήσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις σε λειτουργία για μόνο λίγα χρόνια. Προσωπικά θεωρώ πως η εταιρία έχει στον νου της το μέλλον, επομένως δεν θα επιστρέψουμε εδώ σε τρία, πέντε ή δέκα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ