4-6-2020

Πρώην πρέσβης Γερμανίας: «Ξεχάστε τις αποζημιώσεις – Δεν έχουμε τόσα χρήματα»

Άκρως προκλητικός και με σαφή διάθεση να υποτιμήσει την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Σούλτχαϊς, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης στην Ελλάδα από το 2005 έως το 2010.

Προσκεκλημένος της Ένωσης Κυριών για την Ευρωπαϊκή Φιλία στη Βόνη, ο κ. Σούλτχαϊς αναφέρθηκε με πρωτοφανή χλευαστικό τρόπο προς την Ελλάδα, λέγοντας με θράσος: «Τι γνώριζαν οι Γερμανοί πριν από την κρίση για την Ελλάδα; Την αρχαιότητα και το πολύ πολύ να είχαν ακούσει το όνομα της Κάλλας και του Ωνάση».

Αγνοώντας τα στοιχειώδη για τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πνεύμα, στο οποίο υποκλίνεται η υφήλιος χιλιάδες χρόνια τώρα, ο κ. Σούλτχαϊς αναφέρθηκε και στο ακανθώδες θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τις θηριωδίες της χώρας του στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους μιλώντας στην Deutsche Welle.

«Οι Γερμανοί δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν. Πρώτον, δεν έχουμε αρκετά χρήματα. Οι Έλληνες απαιτούν τόσο πολλά όσο ένας δημόσιος προϋπολογισμός της γερμανικής κυβέρνησης. Είναι περίπου 4.000 ευρώ ανά κάτοικο. Καμία κυβέρνηση που θα ήθελε να επανεκλεγεί δεν πρόκειται να το κάνει» ήταν τα λόγια του πρώην Γερμανού διπλωμάτη.

Χωρίς να σέβεται το αίμα των Ελλήνων και τις καταστροφές στη χώρα που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί, δήλωσε ότι η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και προέτρεψε τους Έλληνες να ζητούν χρήματα που σχετίζονται με το μέλλον και όχι με το παρελθόν.

Δείτε επίσης: Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία

O Γερμανός πρεσβευτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είναι μία πολιτική ιδιοφυΐα διότι έκανε τα αντίθετα από αυτά που είχε εξαγγείλει, έχοντας μάλιστα και τη συναίνεση του κόσμου.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πως είναι μεγάλος οπαδός του, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχουν συμφάγει μια δυο φορές και τον βρίσκει πολύ σεμνό. Όπως είπε, όμως, αυτό δεν αρκεί και στο σχέδιό του πρέπει να τον ακολουθήσει και το κόμμα του, γεγονός για το οποίο εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

Φυσικά με την αλαζονεία του παντογνώστη, ο πρώην Γερμανός διπλωμάτης μίλησε και για τα αίτια της ελληνικής κρίσης, λέγοντας ότι οι Έλληνες έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους και δανείζονταν για να καταναλώνουν.

Είχε βέβαια και μια καλή κουβέντα να πει, σημειώνοντας πως οι Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν είναι τεμπέληδες παραδεχόμενος ότι εργάζονται πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, με μία όμως εξαίρεση. Τους Έλληνες που εργάζονται στο Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ