Δυναστεία: Ο Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει τον γιο του Μπιλάλ για διάδοχό του

Ο Μπιλάλ φέρεται να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία της οικογένειας Ερντογάν

Must Read

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προβληματίζεται από τα αυξανόμενα προβλήματα υγείας του και έχει ξεκινήσει σχέδια να προετοιμάσει τον γιο του, Νετζμετίν Μπιλάλ Ερντογάν, για να τον διαδεχθεί, σύμφωνα με ανάλυση του ερευνητή δημοσιογράφου (και σφοδρού επικριτή του Ερντογάν) Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Nordic Monitor.

Η ανάλυση υποστηρίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος στοχεύει να δημιουργήσει μια οικογενειακή δυναστεία ενώ διαλύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, στο πλαίσιο μιας αδύναμης αντιπολίτευσης και της συσσώρευσης τεράστιου οικογενειακού πλούτου που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μποζκούρτ ισχυρίζεται ότι ο Μπιλάλ, αν και δεν κατέχει κανένα δημόσιο αξίωμα, θεωρείται το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διακυβέρνηση της Τουρκίας, ισχυριζόμενος ότι λειτουργεί από τα παρασκήνια, βοηθούμενος από την κατασταλτική διακυβέρνηση του πατέρα του και από ένα εκτεταμένο δίκτυο συγγενών σε βασικές κυβερνητικές θέσεις.

Η ανάλυση του Μποζκούτ δείχνει ότι οι πρόσφατοι βασικοί διορισμοί του Ερντογάν και οι ανασχηματισμοί του υπουργικού συμβουλίου, υποδεικνύουν τα σημάδια για μια πιθανή οικογενειακή δυναστεία, υπονοώντας την επιθυμία για μακροχρόνια διακυβέρνηση με 82 εκατομμύρια πολίτες να αντιμετωπίζονται ως υπήκοοι και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας ως πλούτος της ίδιας της οικογένειας.

Η έκθεση αναφέρει περαιτέρω ότι ο Νετζμετίν Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος ανατράφηκε σε θρησκευτικό σχολείο και εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, είναι ένας ιδεολογικός ζηλωτής αφοσιωμένος στην ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ. Φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με θρησκευτικές αιρέσεις και δίκτυα που υποστηρίζουν την εξουσία και την πολιτική ατζέντα του πατέρα του.

Η ανάλυση ισχυρίζεται ότι δούλευε με έναν χρηματοδότη της Αλ Κάιντα και επισημαίνει ότι ονομάστηκε ύποπτος σε έρευνες για δωροδοκία, που σώθηκε μόνο με την παρέμβαση του πατέρα του.

Στο κείμενο εγείρονται επίσης ανησυχίες για την πιθανή μελλοντική κατεύθυνση του πολιτικού τοπίου της Τουρκίας και τη σχέση της με τη διεθνή κοινότητα, καθώς ο Μπιλάλ Ερντογάν θεωρείται ο αδήλωτος διάδοχος της Τουρκίας και ο πατέρας του φαίνεται να βασίζεται σε αυτόν για ομαλή διαδοχή.

Η ανάλυση του Τούρκου δημοσιογράφου υποδηλώνει ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη στελέχωση βασικών κυβερνητικών θέσεων μέσω ιδρυμάτων όπως το TÜGVA, το οποίο βασίζεται στο πολιτικό Ισλάμ και εγείρει ανησυχίες για την επιρροή του πολιτικού Ισλάμ στη διοίκηση.

Σημειώνεται περαιτέρω, ότι το TÜRGEV, ένα άλλο ίδρυμα που εποπτεύεται από τον Μπιλάλ, έχει αντιμετωπίσει καταγγελίες για διαφθορά και βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά το 2013, στην οποία ο Ερντογάν παρενέβη για να προστατεύσει το ίδρυμα.

Το Nordic Monitor υποστηρίζει ακόμα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει λάβει μέτρα για την απομάκρυνση προσωπικοτήτων με επιρροή στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή διαδοχή του γιου του εντός του κόμματος, εδραιώνοντας την επιρροή της οικογένειας Ερντογάν στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Πρόσφατοι διορισμοί, όπως του Ιμπραχίμ Καλίν ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT), υποστηρίζουν την πιθανή διαδοχή του Μπιλάλ, υποστηρίζει ο Μποζκούρτ.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο, τον πλούτο της οικογένειας Ερντογάν, που αποκτήθηκε με παράνομα μέσα, διαχειρίζεται ο Μπιλάλ και αυτό δικαιολογείται μεταξύ των θρησκευτικών κύκλων ως απαραίτητο για την υποστήριξη παγκόσμιων τζιχαντιστικών κινημάτων και ισλαμιστικών καθεστώτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This