Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Βενετία: Καράβια βγήκαν στην στεριά, όταν το κανάλι έγινε… θάλασσα – Δύο νεκροί

Δύο νεκροί και πολλές σοβαρές ζημιές είναι ο απολογισμός της μεγάλης χθεσινής καταιγίδας στη Βενετία. Το ύψος του νερού έπιασε το δεύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Γαληνοτάτης χθες το βράδυ στις 22.50, όταν έφτασε στο 1.87 μ. Το πρώτο ήταν το 1966, όταν η στάθμη του νερού έφτασε το 1.94!

Η ταλαιπωρία ντόπιων και τουριστών αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ σήμερα περίμεναν και νέο κύμα παλίρροιας.

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι πως δυο άνθρωποι πέθαναν χθες εξαιτίας της βιβλικής καταστροφής. Ο ένας από αυτούς, ένας 78χρονος άνδρας πέθανε ακαριαία από ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να επανεκκινήσει τις ηλεκτρικές αντλίες στο πλημμυρισμένο σπίτι του στο νησί της Pellestrina.

Η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για έκτη φορά σε 1.200 χρόνια, ενώ βυθίστηκαν πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της πόλης.

Βενετία βασιλική Αγίου Μάρκου
H είσοδος της βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Ο δήμαρχος, Λουίτζι Μπρουνιάρο, ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Βενετία σε κατάσταση καταστροφής και προειδοποίησε τους πολίτες για σοβαρές καταστροφές.

Βενετία

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει. Το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο δήμαρχος Μπρουνιάρο στο Twitter.

Έτσι, ο Τζουζέπε Κόντε σπεύδει να μεταβεί στην πόλη σήμερα το μεσημέρι στις 4 (ώρα Ελλάδος), για να διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι την καταστροφή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποκαλυπτική και ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά μην πιστέψετε πως υπερβάλλω. Το 80% της πόλης και των νησιών είναι κάτω απ’ το νερό, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και δεν μπορεί κανείς να τις φανταστεί. Προκαλούν φόβο», παρατηρεί ο Πρόεδρος της Λέγκας στο Βένετο, Luca Zaia.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ