Η Αλγερία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ξένη εισβολή στο Νίγηρα και προειδοποιεί

Σκληρές δηλώσεις του Αλγερινού προέδρου που υπενθυμίζει τι συνέβη στη Λιβύη και την Συρία

Must Read

Η Αλγερία αντιτάχθηκε στη διαφαινόμενη στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα και ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με απειλή κατά της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune δήλωσε ότι μια πιθανή επέμβαση στον Νίγηρα θα ήταν άμεση απειλή για την πατρίδα του, ενώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Αλγερία θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις.

Η Αλγερία αντιτίθεται σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Δημοκρατία του Νίγηρα, όπου ο αρχηγός του κράτους Μοχάμεντ Μπαζούμ απομακρύνθηκε από την εξουσία ως αποτέλεσμα  του πραξικοπήματος της 26ης Ιουλίου. Αυτό δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση.

«Η στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα αποτελεί άμεση απειλή για την Αλγερία και την απορρίπτουμε εντελώς και κατηγορηματικά», τόνισε ο αρχηγός του κράτους. «Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν ειρηνικά», συνέχισε, μιλώντας για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Νίγηρα.

“Έγινε πραξικόπημα. Και επιβεβαιώσαμε ότι υπερασπιζόμαστε τη συνταγματική νομιμότητα. Και είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε σε αυτή τη νομιμότητα. Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε”, πρόσθεσε ο Τεμπούν.

Απέρριψε όμως οποιαδήποτε συζήτηση για στρατιωτική επέμβαση υποκινούμενη από την Δύση, υπενθυμίζοντας συγκεκριμένα το τι συνέβη στη Λιβύη και την Συρία…

Τα λόγια του προέδρου της Αλγερίας δεν είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς η χώρα του διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην αφρικανική ήπειρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This