Νέο ουκρανικό πλήγμα σε γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την Ουκρανία

Must Read

Άχρηστη κατέστησε το Κίεβο τη γέφυρα Chonhar στην Χερσώνα, η οποία συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την Ουκρανία, καθώς τής επέφερε σήμερα ένα ισχυρό πυραυλικό πλήγμα, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον -διορισμένο από τη Μόσχα- ηγέτη της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, πρόκειται για το δεύτερο ουκρανικό πλήγμα στην ίδια γέφυρα μετά από εκείνο τον περασμένο Ιούνιο, και αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ανάμεσα στην χερσόνησο και την ηπειρωτική χώρα, καθώς η εν λόγω γέφυρα αποτελεί ένα από τα -μετρημένα στα δάκτυλα- σημεία διέλευσης μεταξύ τους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως, μετά τα τελευταία γεγονότα, το Κίεβο διεμήνυσε ότι σε «μία περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται και τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας πως η προειδοποίηση ισχύει για τα λιμάνια της Ανάπα, του Νοβοροσίσκ, του Γκελεντζίκ, του Τουάπσε, του Σότσι και του Ταμάν της Ρωσίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τον –επίσης διορισμένο από τη Μόσχα– κυβερνήτη της Χερσώνας, Βλαντίμιρ Σάλντο, η «λαβωμένη» γέφυρα, η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο που χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στρατός για τις μετακινήσεις του από την Κριμαία προς άλλα μέρη της Ουκρανίας τα οποία ελέγχει η Μόσχα, ήταν κλειστή για επισκευές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την έκρηξη υπέστη ζημιές και ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από τη γέφυρα, επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα περίπου 20.000 κατοίκων της περιοχής.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This