Σουηδία: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» οι αρχές στη νότια Σκανδιναβία

Must Read

Περισσότερα από 100 άτομα επέβαιναν σε επιβατική αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε στην ανατολική Σουηδία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Αιτία του εκτροχιασμού του τρένου, ο οποίος σημειώθηκε στη διαδρομή ανάμεσα στο Iggesund και το Hudiksvall, ήταν η παράσυρση ενός αναχώματος από χείμαρρο που σχηματίστηκε στην περιοχή, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων που πλήττουν από το πρωί τη νότια Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί ήταν και οι δρόμοι που πλημμύρισαν, με μετεωρολόγους στη Σουηδία και τη Νορβηγία να προειδοποιούν για την πιο ακραία βροχόπτωση εδώ και πολλές δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, Σουηδοί και Νορβηγοί μετεωρολόγοι είχαν σημάνει «κόκκινο συναγερμό», τονίζοντας πως οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, μπορεί να δεχτούν ποσότητα βροχής ακόμη και ενός μήνα μέσα σε μόλις 24 ώρες! Προειδοποιούν, επίσης, ότι μπορεί να σημειωθούν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 25 ετών στη Νορβηγία ή ακόμη και των τελευταίων 50 ετών στη Σουηδία. Από την πλευρά τους, οι αρχές των δύο κρατών κάλεσαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν σε ποταμούς και απότομες πλαγιές και να μετακινούνται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, εξάλλου, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε κάποιες περιοχές, ενώ πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στα δρομολόγια των φέρι στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα, αλλά και σε αεροπορικές πτήσεις. Ειδικά στη Νορβηγία ακυρώθηκαν σιδηροδρομικά δρομολόγια και αναβλήθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώνεται και στη γειτονική Δανία, όπου το επίπεδο του συναγερμού ανέβηκε στο «κίτρινο», ενώ στη Φινλανδία οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This