Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ: Δισεκατομμυριούχοι σε απόλυτη παράκρουση!

Αφού συγκεντρώνουν τον παγκόσμιο πλούτο πουλώντας... αέρα, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αποφάσισαν να παίξουν ξύλο μεταξύ τους σε… κλουβί!

Must Read

Μέχρι τώρα ήταν αδιάφορο ότι ο Ιλον Μασκ ζυγίζει 85 κιλά κι έχει ύψος 1,87. Οπως και ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι 70 κιλά και 1,71. Αυτά τα στοιχεία έχουν αξία μόνο σε πυγμαχικούς αγώνες. Και, πράγματι, οι δύο δισεκατομμυριούχοι, μην έχοντας τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους, αποφάσισαν να πλακωθούν στο ξύλο. Μάλιστα, σε ζωντανή μετάδοση από το πρώην «Twitter» και νυν «Χ» του Ιλον Μασκ.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Φαίνεται πως, όταν αποκτάς τόσα δισεκατομμύρια, περισσότερα ακόμα και από τα ΑΕΠ χωρών, βρίσκεσαι με ατελείωτο άχρηστο χρόνο στα χέρια σου που δεν ξέρεις πώς να τον ξοδέψεις. Οι δύο πανίσχυροι άντρες στον πλανήτη, ο Ιλον Μασκ (της Tesla και του Χ) και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (του Facebook) ανακοίνωσαν ότι θέλουν να δείρουν ο ένας τον άλλον. Κυριολεκτικά!

Η μονομαχία τους, που θα γίνει μέσα σε ένα κλουβί, προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Λας Βέγκας ή στο Κολοσσαίο της Ρώμης στις 26 Αυγούστου ή λίγο αργότερα.
Προφανώς δεν είναι πια αρκετό να αισθάνονται κυρίαρχοι μέσα από τα αστρονομικά κέρδη που βγάζουν ή την τεράστια πολιτική επιρροή που εξασκούν, θέλουν τώρα να βγάλουν την τεστοστερόνη τους στην αρένα με ξύλο, σαν παγόνια.

Τον Ιούνιο ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προκάλεσε τον Ζάκερμπεργκ σε μια μάχη σώμα με σώμα, μέσα σε κλουβί. Ο Ζάκερμπεργκ με τη σειρά του τού απάντησε «Στείλε μου το μέρος» και πρότεινε την 26η Αυγούστου ως ημερομηνία του αγώνα. Τότε κανείς δεν ήξερε εάν και πότε θα γίνει ο καβγάς ή αν ήταν απλώς ένας ηλίθιος διαδικτυακός διάλογος μεταξύ δισεκατομμυριούχων. Μέχρι που προχθές, Κυριακή, ο Μασκ ανακοίνωσε στο Χ ότι «ο αγώνας Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X. Ολα τα έσοδα θα πάνε στους βετεράνους του στρατού».

Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη!

Μια μέρα μετά, δηλαδή χθες, ο Μασκ ανέβασε καινούργια ανάρτηση: «Η ακριβής ημερομηνία ακόμη είναι άγνωστη. Θα κάνω μαγνητική στον αυχένα και στην πλάτη μου αύριο και μπορεί να χρειαστώ χειρουργείο προτού μπορέσει να λάβει χώρα ο αγώνας. Θα ξέρω αυτή την εβδομάδα». Οπότε παραμένει άγνωστο αν το σόου με το ξύλο θα μπορέσει να γίνει στις 26 Αυγούστου, αν θα αναβληθεί για αργότερα ή αν οι δυο τους άλλαξαν γνώμη και δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου.

Πολεμικές τέχνες

Πάντως οι δυο μεγκα-δισεκατομμυριούχοι διασκεδάζουν με τις πολεμικές τέχνες και τους αγώνες. Πέρυσι ο Μασκ δήλωνε ότι είχε δώσει έναν αγώνα σούμο που του προκάλεσε «οκτώ χρόνια πόνους και χειρουργική σύντηξη δύο σπονδύλων». Ο Ζάκερμπεργκ έχει χόμπι να παρακολουθεί μεικτές πολεμικές τέχνες και έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του να προπονείται με επαγγελματίες του MMA.

Ο Ζάκερμπεργκ υιοθετεί διάφορες ασχολίες ως χόμπι. Στο παρελθόν έχει παθιαστεί με το να μάθει μανταρίνικα, έπειτα αποφάσισε να τρώει μόνο κρέας που σκότωνε ο ίδιος με τόξα και βέλη, και όταν βαρέθηκε, καταπιάστηκε με το βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου.

Η ιδέα ότι τα δύο παγκόσμια «αφεντικά» των εταιριών τεχνολογίας θα μπουν σε ένα κλουβί και θα αλληλοδέρνονται γυμνόστηθοι είναι μια παρωδία, αλλά στην Αμερική γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να ανακαλύψουν ένα βαθύτερο κρυμμένο νόημα πίσω από αυτή τη γελοιότητα.

Ο Αντριου Ράινερ, λέκτορας στο πανεπιστήμιο Towson, δήλωσε στους «New York Times» ότι όλο αυτό είναι «συμπεριφορές που θέλουν να αναβιώσουν την έννοια της αντρικής τιμής από τις οποίες η αμερικανική ποπ κουλτούρα έχει απομακρυνθεί». Αλλοι ότι οφείλεται στην αυξανόμενη επιρροή της κουλτούρας των μεικτών πολεμικών τεχνών. Και άλλοι ότι είναι αλληγορία για την πολιτική «μονομαχία» του Μπάιντεν ως υποψήφιου στις επερχόμενες εκλογές, που είναι ήδη 80 ετών.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι πρόκειται απλώς για μια σάχλα των δύο δισεκατομμυριούχων που τώρα απασχολούνται με το αν ο πλανήτης τούς παραδέχεται και ως «κορμάρες». Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Μασκ φωτογραφήθηκε χωρίς μπλούζα πάνω σε ένα γιοτ και συγκέντρωσε κοροϊδευτικά σχόλια για τη γραμμή του. Εκτοτε ενημέρωσε την ανθρωπότητα ότι άρχισε δίαιτα με λιποδιαλυτικά χάπια. Ο Ζάκερμπεργκ αθλείται μανιωδώς, αλλά για χρόνια τού είχαν κολλήσει τον τίτλο «σπασικλάκι».

Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο επιχειρηματίας που η αξία της εταιρείας είναι διπλάσια του ΑΕΠ της Ελλάδας!

Πάντως, το σόου των δύο μέσα σε κλουβί θα γινόταν happening στα social media. Πέρυσι ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και άρχισε αλλαγές που χαντάκωσαν την πλατφόρμα. Απέλυσε περίπου το 80% από τους 8.000 υπαλλήλους που κληρονόμησε, για να μειωθούν τα έξοδα. Οι διαφημιστές άρχισαν να τρέπονται σε φυγή: οι πωλήσεις διαφημίσεων του X (Twitter) φέτος θα είναι 28% χαμηλότερες από πέρυσι, προβλέπει το eMarketer.

Τον Μάιο η Fidelity, εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υπολόγισε ότι το X έχει χάσει περίπου τα 2/3 της αξίας του από τότε που ο Μασκ συμφώνησε να τo αγοράσει. Oσο για την εταιρία πυραύλων που έχει, άλλοτε εκτοξεύονται κι άλλοτε εκρήγνυνται… Από την άλλη, οι εταιρίες του Ζάκερμπεργκ έχουν γίνει συνώνυμες με τον χαβαλέ και την παραπληροφόρηση.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι δύο πανίσχυροι μεγιστάνες της τεχνολογίας, που έγιναν ζάπλουτοι πουλώντας άυλα προϊόντα μηδενικής χρησιμότητας για την ανθρωπότητα όπως το Facebook και το Twitter, δίχως να περιορίζονται από κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο κανενός κράτους, έχουν σαν βασικό τους καημό έναν σκυλοκαβγά σε κλουβί…

Βιογραφικά

Ιλον Μασκ

Γεννήθηκε στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής το 1971. Εκανε τα λεφτά του ξεκινώντας να ιδρύει start-up εταιρίες τη δεκαετία του 1990, όπως η PayPal που πουλήθηκε για 1,5 δισ. δολ. και οι SpaceX, Tesla κ.ά. Ο Μασκ θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και η καθαρή περιουσία του εκτιμάται στα 240 δισ. δολ., κατά 30 δισ. μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας!

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Γεννήθηκε το 1984 στη Ν. Υόρκη. Το 2004 μαζί με συμφοιτητές του στο Χάρβαρντ δημιούργησε το Facebook, που αρχικά προοριζόταν για χρήση μεταξύ των φοιτητών του πανεπιστημίου. Σήμερα η εταιρία του αξίζει περισσότερο από 500 δισ. δολάρια, δύο φορές όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας. Η καθαρή περιουσία του Ζάκερμπεργκ εκτιμάται στα 115 δισ. δολ. Είναι ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This