Τραγικό τροχαίο στην Σλοβακία με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Must Read

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην δυτική Σλοβακία όταν ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό συγκρούστηκαν με τουλάχιστον 12 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 20 να τραυματίζονται, στο πιο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώνεται στην χώρα από το 2009.

Το λεωφορείο που πραγματοποιούσε μια τακτική τοπική σύνδεση μετέφερε κυρίως μαθητές γυμνασίου, σύμφωνα με τον Μίχαλ Βάργκα, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της δυτικής πόλης Νίτρα, σε προάστιο της οποίας σημειώθηκε το τροχαίο, σε απόσταση περίπου 80χλμ από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Το φορτηγό που «πιθανόν ήταν υπερφορτωμένο», πρόσθεσε ο Βάγκρα τονίζοντας ότι τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Markiza, το φορτηγό που μετέφερε χώμα και πέτρες και σύμφωνα με τον Βάργκα πιθανόν ήταν υπερφορτωμένο, γλίστρησε στα πλάγια, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε στο λεωφορείο, πριν αυτό συντριβεί σε χαντάκι κατά μήκος του δρόμου.

Μάλιστα, η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αποκαλείται «δρόμος θανάτου» από τους κατοίκους της περιοχής λόγω των πολλών θυμάτων των τροχαίων που είχαν καταγραφεί εκεί.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν 12 νεκροί και 20 τραυματίες στο τροχαίο αυτό» ανακοίνωσε η υπηρεσία πυροσβεστών και διασωστών της σλοβακικής αστυνομίας στη σελίδα της στο Facebook, ενώ «τουλάχιστον τέσσερις έφηβοι» περιλαμβάνονται στους νεκρούς, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Αντρέα Καλάβσκα, που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Αρκετοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο λεωφορείο μετά τη σύγκρουση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

30 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο και ελικόπτερα διάσωσης έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος. Τραυματίες και οι οικογένειες των θυμάτων δέχονται υποστήριξη από ψυχολόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This