Να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, η σύσταση στους Γερμανούς δημοσιογράφους

Μετά την σύλληψη κουρδικής καταγωγής βουλευτίνας του Die Linke

Must Read

Η προσωρινή σύλληψη της Γερμανίδας βουλευτού, Γιοκάι Ακμπουλούτ, στην Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων DJV, η οποία και προχώρησε σε σύσταση προς τα μέλη της να μην ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η DJV, σημειώνει πως η σύλληψη της Γιοκάι Ακμπουλούτ δείχνει «για ακόμη μια φορά ότι η απολυταρχία Ερντογάν θεωρεί τους επικριτές της ως μαχητικούς εχθρούς του κράτους και τους διώκει όταν βρίσκει την ευκαιρία να το κάνει. Αν η βουλευτική ασυλία δεν προστατεύει από τη σύλληψη, ο κίνδυνος για τους δημοσιογράφους είναι ακόμη μεγαλύτερος», προειδοποιεί η DJV.

«Οποιοσδήποτε, ως δημοσιογράφος, έχει κάνει επικριτικά σχόλια εις βάρος της Τουρκίας, του προέδρου της ή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σε δικά του άρθρα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει να ταξιδέψει στη χώρα. Αλλιώς αντιμετωπίζει ανυπολόγιστους κινδύνους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η βουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke συνελήφθη στην Τουρκία στις 3 Αυγούστου και όπως ανέφερε η ίδια στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για «φερόμενη τρομοκρατική προπαγάνδα».

Η σύλληψή της οφείλεται τόσο στην κουρδική καταγωγή της, όσο και στην κριτική της στην τουρκική κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This