Αρμόδιος για τις ελληνικές αρχαιότητες ο «μακρυχέρης» υπάλληλος του Βρετανικού Μουσείου

Να ποιοι δεν μας δίνουν πίσω τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα

Must Read

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη ότι απολύθηκε στέλεχος του Βρετανικού Μουσείου που ξάφριζε πολύτιμα εκθέματα και τα έβγαζε προς πώληση στο eBay!

Σύμφωνα με τη mirror, πρόκειται για τον 56χρονο Πίτερ Τζον Χιγκς, ο οποίος εργαζόταν στο Βρετανικό Μουσείο για 35 χρόνια, και ήταν ανώτερος επιμελητής του μουσείου, με εξειδίκευση στο τμήμα με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς!

Να σημειωθεί ότι εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία και μάλιστα το ανέφερε από το 2020, αλλά το Βρετανικό Μουσείο -που αρνείται να μας δώσει πίσω τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, επικαλούμενο με θράσος… λόγους ασφαλείας!- δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, ενώ προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει συλληφθεί!

Το Βρετανικό Μουσείο μετά την δημοσιοποίηση ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του. Τα αντικείμενα που λείπουν από τη συλλογή περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα, κομμάτια γυαλιού και ημιπολύτιμους λίθους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ., και καταλάμβαναν μια «σημαντική χρονική περίοδο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This